Vaše recepty - Bezmasá jídla

Chřest se sýrem

Chřest se sýrem
Potřebujeme jeden svazek zeleného chřestu, 100 g tvrdého sýru (nejlépe Tre Corti nebo Gran Moravia), 100 g italského špeku nakrájeného na tenké plátky,...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Fazolky na kyselo

Fazolky na kyselo
Připravíme si půl kg fazolových lusků (nejsou-li čerstvé, mražené jsou také dobré), trochu cukru, ocet, dvě lžíce hladké mouky, jednu cibuli, zakysanou...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Chřest na másle

Chřest na másle
Budeme potřebovat: 750 g chřestu, 80 g másla, 1 kostku cukru, 3 lžíce strouhanky a sůl....
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Žemlovka

Žemlovka
Žemlovka se připravuje snad na sto způsobů. Zkuste přidat k tradičním ingrediencím měkký tvaroh. Bude vám určitě chutnat a ani se nestačíte přesvědčit,...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Lilek zapečený s feta sýrem

Lilek zapečený s feta sýrem
Potřebujeme jeden asi kilový lilek, 300 g sýru feta nakrájeného na větší kousky, 4 větší rajčata, citrón, dva stroužky česneku, 1 cibuli, olivový olej,...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Černohorské papriky

Černohorské papriky
Připravíme si zeleninové papriky (2 ks na jednu porci), 1 vejce, zelenou petrželku, olej a 400 g balkánského sýru (nebo fety) – pokud je sýr přiliš slaný,...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Houbovec

Houbovec
Na staročeský houbovec potřebujeme 3-4 rohlíky, 3 vejce, 2 dcl mléka, 500 až 750 g hub, trochu muškátového oříšku, majoránku, 1-2 stroužky česneku, 100...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Bramborové placky se škvarky

Bramborové placky se škvarky
Zkuste jednoduchou dobrotu, která chutná ve všední den i o svátcích. Pro dva tři lidi stačí půl kila vařených brambor, půl kila hrubé mouk, sůl, asi 20...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Krémové rizoto se žampiony a špenátem

Krémové rizoto se žampiony a špenátem
Na čtyři porce potřebujeme jeden pórek nakrájený na kolečka, lžíci oleje, 300 g rýže, 250 g žampionů, litr zeleninového vývaru, 100 g špenátových listů,...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Brynzové halušky

Brynzové halušky
Na čtyři solidní porce (i pět lidí se nají) si připravíme přibližně půldruhého kila brambor, půl kila brynzy, 400 g polohrubé mouky, 200 g slaniny, sůl...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Houbový kuba

Houbový kuba
Podle staročeského receptu na kubu potřebujeme 300 g krup, 300 g čerstvých hub (nebo hrst sušených), pepř, sůl, 2 stroužky česneku, majoránku, drcený...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Cuketový bramborák

Cuketový bramborák
Naši úrodu cuket doma úspěšně "likvidujeme" cuketovými bramboráky. Na jednu cuketu potřebujeme dvě vejce, mléko, hladkou mouku, dva až tři stroužky česneku,...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Papriky plněné balkánským sýrem

Papriky plněné balkánským sýrem
Jednoduché rychlé jídlo, možná znáte jeho bulharský název Čuški bjurek. Pro dva potřebujete čtyři větší papriky, čtvrt kila balkánského sýru a tři vejce...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie







Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci