Lilek zapečený s feta sýrem

Kategorie: Slaná jídla
Autor: Haška
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Lilek zapečený s feta sýrem

Ingredience

Potřebujeme jeden asi kilový lilek, 300 g sýru feta nakrájeného na větší kousky, 4 větší rajčata, citrón, dva stroužky česneku, 1 cibuli, olivový olej, pepř, oregano, bazalku, cukr, petrželku.

Příloha

bílé pečivo nebo brambory

Postup přípravy

Nakrájíme rajčata na plátky a necháme v cedníku okapat, cibuli také a rozebereme ji na kroužky.

Na kolečka (asi 1 cm silná) nakrájený lilek namočíme do citrónové vody přibližně na 30 minut, aby se zbavil hořkosti. Osušíme a lehce osmahneme na olivovém oleji do světle hněda.

Hotové lilky z pánve vyjmeme na papírové ubrousky, které vstřebají přebytečný olej. Kousky lilku pak poklademe na vymaštěnou pánev, potřeme rozetřeným česnekem a okořeníme je. Na ně rozprostřeme plátky rajčat a kroužky cibule.

Šťávu z rajčat smícháme s olivovým olejem a lžící cukru a vzniklou emulzí přelijeme zeleninu.

Takto připravené lilky dáme do trouby a pečeme asi 15-20 minut.

Poté vše ještě zasypeme feta sýrem (lze použít i balkánský sýr) a petrželkou (někdo přidává ještě smetanu), vrátíme do trouby a necháme sýr asi na 10 minut zapéci.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Lilek zapečený s feta sýrem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci