Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Lilek zapečený s feta sýrem
Ingredience
Potřebujeme jeden asi kilový lilek, 300 g sýru feta nakrájeného na větší kousky, 4 větší rajčata, citrón, dva stroužky česneku, 1 cibuli, olivový olej, pepř, oregano, bazalku, cukr, petrželku.Příloha
bílé pečivo nebo brambory
Postup přípravy
Nakrájíme rajčata na plátky a necháme v cedníku okapat, cibuli také a rozebereme ji na kroužky.
Na kolečka (asi 1 cm silná) nakrájený lilek namočíme do citrónové vody přibližně na 30 minut, aby se zbavil hořkosti. Osušíme a lehce osmahneme na olivovém oleji do světle hněda.
Hotové lilky z pánve vyjmeme na papírové ubrousky, které vstřebají přebytečný olej. Kousky lilku pak poklademe na vymaštěnou pánev, potřeme rozetřeným česnekem a okořeníme je. Na ně rozprostřeme plátky rajčat a kroužky cibule.
Šťávu z rajčat smícháme s olivovým olejem a lžící cukru a vzniklou emulzí přelijeme zeleninu.
Takto připravené lilky dáme do trouby a pečeme asi 15-20 minut.
Poté vše ještě zasypeme feta sýrem (lze použít i balkánský sýr) a petrželkou (někdo přidává ještě smetanu), vrátíme do trouby a necháme sýr asi na 10 minut zapéci.
Podělte se s námi
Diskuse: Lilek zapečený s feta sýrem
ČÍST VŠE / REAGOVAT