Přitažlivost i vychytralost – to jsou Jana, Aneta a Filip

1.5.2011 00:00   |   Ezoterika - 100 JMEN
Mezi jmény dalšího pokračování našeho seriálu je bezkonkurenční Jana, která navíc v pomyslném žebříčku českých jmen dlouhodobě zaujímá druhé místo. A slavných nositelek má nemálo. Za všechny jmenujme legendu stříbrného plátna, českou herečku Janu Brejchovou.

jména a numerologie

V dnešním pokračování numerologického seriálu o nejčastějších jménech a číslech si objasníme, jakou energií působí křestní jména Aneta, Jana a Filip na své nositele.

Těm čtenářům, kteří by si ještě chtěli oživit základy toho, jak se k číslům vlastně dobrat, doporučujeme podívat se sem.

17. 5. ANETA

Celkové číslo 5 (14)
Klíčová iniciála 1
Duševní číslo 7
Realizační číslo 7
Duševní číslo oslovení Aneto 3 (12)

Dynamické jméno, svádějící k dobrodružství, nespoutanosti až k divokosti. Posiluje intelekt, zbystřuje pozorovací schopnosti, tělu dodává mrštnost, hbitost, výdrž a odolnost. Energie jména zesiluje ego, které je pak dostatečným motorem k dosahování úspěchů a vytyčených cílů.

Nezkrotná i vychytralá

Aneta bývá pro druhé zdrojem inspirace a energičnosti i tvořivých nápadů. Mnohdy se jeví jako nepolapitelná, nezkrotná a přesto je srdečná, druhým se snaží porozumět, pomoct, někdy až s příliš velkým zápalem. Její nadšení pro cokoli, co je hlavně nové a neokoukané je zdrojem radosti pro druhé, dokáže strhnout svým zájmem, tím zbavovat sebe i druhé od strachu.


Miss ČR 2009 Aneta Vignerová

Negativa

Tato dynamická energie se snadno může „splašit“. Aneta pak neví, kde jsou hranice toho, co je únosné, co se vymyká normálu, co druhé neobtěžuje. Její rychlost a touha po poznání se stává zbrklostí, otravnou umanutostí a riskováním. Místo chytré ženy je vychytralá, konající bezohledně jen ve svůj prospěch. Druhé to pak vyčerpává, neví, kdy je dobré přestat.

Na výzvy ke zklidnění reaguje lítostí, pocity nepochopení, hledání viníka v druhých, protože není ochotná přiznat si své chyby. Egoismus přeroste meze. Často také motorem jejího hyperaktivního chování může být i vnitřní strach, aby byla dostatečně dobrá, dostatečně viditelná a druhými milovaná.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Doporučení

Aneta potřebuje dostatek prostoru pro vybití energie, dostatek dobrých a láskyplných vztahů, život v prostředí, kde může růst, studovat, cestovat, ale musí být zatěžovaná zodpovědností za své chování a zkušenostmi, aby poznávala, kde jsou její vlastní hranice. Toto jméno není dobré dávat dívkám , které mají v datu narození silnou kombinaci čísel 1 a 7 či vícečetné 7.

24. 5. JANA

Celkové číslo 8
Klíčová iniciála 1
Duševní číslo 2
Realizační číslo 6
Duševní číslo oslovení: Jano 7, Jani 1 (10)

Jméno se silnou a přímočarou energií posiluje hrdost, citlivost na křivdy, touhu po sebevyjádření a ambice. Posiluje přirozené talenty, zpevňuje osobnost a sebevědomí. Prohlubuje vnímavost, stálé hledání rovnováhy v sobě i ve svém okolí.


Johanka z Arku asi nejznámější Jana na světě

Září odpovědností

Jana dovede přinášet svému okolí pocit životní jistoty, pohody, přátelskosti a vyvolává sympatie. Září z ní stabilita a zodpovědnost, touha po harmonii a opečovávání rodinného krbu. Ale všeho s mírou, umí prosadit svou, dosahovat vytyčených cílů, zabezpečit sebe i druhé. Neztrácí přitom laskavost, snahu dohodnout se a komunikovat. I při zápřahu se nehroutí a zachovává si duševní rovnováhu.

Negativa

Jestliže se necítí respektovaná, vrhne Jana svou energii do udržování rovnováhy a nikoho se neptá. Blokovaná komunikace způsobí, že o rozcházejících se představách není diskutováno, Jana se ujme řešení se snahou co nejdřív zabezpečit správný řád, který bývá spíš podle jejích představ. Nikdo se v tom necítí dobře.

Jana dovede být ambiciózní, tvrdohlavá, rozmarná, požitkářská. Posiluje uzavření vlastních bolestí a starostí do sebe a zhoršuje uvolnění stresů.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Jméno Jana s sebou také nese výraznou potřebu spravedlnosti a bojovnost, když se někde děje něco nespravedlivého. Někdy to ovšem Jana přežene a bojuje i tam, kde již není o co bojovat nebo, kde se už ostatní dohodli. Snaha po perfekcionismu může být s tak silnou energií ošidná.

Doporučení

Důležité je pro Janu zachovat si odstup, netlačit na druhé. Nepřehánět harmonizující úsilí a v souvislosti s tím nemanipulovat, ale otevřeně komunikovat a naučit se dělat kompromisy. Naučit se porozumět sobě a plnit si jen své ambice, nechat druhé dělat chyby a nezachraňovat je. Stát pevně a druzí si přijdou říct a opřít se.

Nedoporučuji dávat jméno v případě vícečetných 1 v datu narození.

26. 5. FILIP

Celkové číslo 7 (34)
Klíčová iniciála 6
Duševní číslo 9 (18)
Realizační číslo 7 (16)
Duševní číslo oslovení: Filipe 5 (23)

Jméno přináší nositeli dobrou energii, která umožňuje prožívání radostí, požitků, posiluje paměť a intelekt, žene ho vzhůru za poznáním a za dalšími výzvami, za poznáváním svých dalších možností i omezení. Umožňuje dlouhý vývoj a zrání. Pod vlivem svého jména Filip stárne pomaleji, o to však kvalitněji.


Herec, scenárista a režisér Filip Renč

Energie jména dává charisma přitažlivosti, popularity u druhého pohlaví, nádech romantičnosti a jakési fluidum mladistvosti. Posiluje bystrost, schopnost vytěžit z dané situace pro sebe maximum, odhad, jak uchopit daný problém a jak ho elegantně vyřešit, často překvapivě pro sebe i druhé. Posiluje i technické nadání, zručnost, ale i empatičnost, zájem o všeobecné dění a soucit.

Negativa

Objevování, zkoumání, ale i určitá moc nad druhými vlivem vnitřního kouzla mohou být pro Filipa ošidné. Mohou ho svést na scestí, k požitkářskému způsobu života, kdy zneužije své fluidum pro pragmatické účely, pro své lepší místo na slunci.

Mohou tak Filipa svést ke lhaní, k životu v iluzi, nesplnitelných touhách, k životu v závislostech, kde marní svůj talent. Čímž pomalu směřuje ke snobismu, povrchnosti a k egoismu, ke shlížení se sám v sobě.

ČAKRATAJEMSTVÍ KAMENŮ

JAK PŮSOBÍ NA ČAKRY

Doporučení

Jakou cestu – zda vzletu či pádu – si Filip pod vlivem svého jména vybere, hodně záleží na rodičovské výchově. Potřebuje pevné mantinely a důslednost, ale i dostatek prostoru pro svůj růst a možné zkušenosti, stálý jemný vyvážený a velmi citlivý balanc mezi těmito dvěma póly.

Realita se všemi starostmi všedního dne, kterou může Filip zakoušet i s pozitivními frustracemi, v něm už jako v dítěti nastartují tu správnou cestu poznávání sama sebe i světa kolem, vykřešou z něj všechny talenty, kterých může mít Filip někdy až nad míru, umožní mu uplatnit své ambice a žít spokojený život, kdy pak zaslouženě může ochutnávat plnými doušky po dobře odvedené práci.

Jméno Filip není příliš vhodné pro chlapce, kteří mají v datu narození silnou kombinaci čísel 6 a 7.

Jana Tamchynová

Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.

Přečtěte si také


Diskuse: Přitažlivost i vychytralost – to jsou Jana, Aneta a Filip

Aneta a ... Filip?

8.6.2018   |   12:30   |   od: Katka
Také doma uvažujeme nad touto kombinací. Máme dvou a půlletou dceru Anetu a v listopadu se nám má narodit chlapec. Dost přemýšlíme nad jménem Filip, jestli se k Anetce hodí. Ale zase si říkáme, zda potom děti nebudou díky jménu "hodně podobné". Příjmení máme typicky české.

svádění

29.5.2016   |   22:37   |   od: Martina
Když se tady mluví o přitažlivosti, co feromony. Jaký máte na ně názor?

Článek je pravdivý. Ale datum...?

8.12.2012   |   11:11   |   od: Jana
Dobrý den, jmenuji se Jana a narodila jsem se 1.11.1984. Váš článek o Janě je v mém případě pravdivý. Ale na konci píšete, že není dobré dávat jméno Jana, když je v datu narození vícekrát jednička. Já mám přitom v datu narození celkem čtyři jedničky. Tak, nevím...
A ještě chci říci, že se teď, v prosinci, se mnou něco děje. Jsem nervózní a mám obavy, co bude 21.12.2012. Plno lidí straší všude možně, že přijde konec světa. Já tomu ale nevěřím. Podle mě se nic nestane, jen se budeme mít lépe a budeme si vzájemně víc rozumět. Všechno špatné bude určitě zase dobré.
Zobrazeny poslední 3 příspěvky, celkový počet 3 příspěvky.
poslední příspěvek: 8. 6. 2018 12:30
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci