123...5...10...14>>

ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLE

Sedm tipů na lahodné domácí hořčice

Sedm tipů na lahodné domácí hořčice
Sezóna grilování je tady a s ní experimentování s chutěmi. Hořčice je základ k masu i do marinád, nemusíte však zůstávat u plnotučné či kremžské klasiky....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Vyznáte se v šunkách? Napoví vám šunkové desatero

Vyznáte se v šunkách? Napoví vám šunkové desatero
Dříve byla šunka poměrně vzácná a patřila na slavnostní tabule. Díky vysokému obsahu bílkovin a poměrně nízkému obsahu soli a tuku představuje jednu z...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Nádivka a jehněčí nemůže o Velikonocích chybět!

Nádivka a jehněčí nemůže o Velikonocích chybět!
K pohodě Velikonoc nepochybně patří svátečně nazdobený stůl plný dobrot. Tradičních i těch méně obvyklých. My se přidržíme tradic a upečeme si na Bílou...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?
Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Když vejce plave, pozor! Něco tu může být špatně

Když vejce plave, pozor! Něco tu může být špatně
Už se zase blíží hlavní sezóna vajec – Velikonoce. Vajíčku jako symbolu života, plodnosti a vděku se už v dávných dobách přisuzovala magická moc. A když...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Máte rádi sýry a znáte jejich vlastnosti?

Máte rádi sýry a znáte jejich vlastnosti?
Lahůdka, vášeň, delikatesa, říkáte možná na adresu sýrů. Ale znáte dobře základní typy sýra a jejich vlastnosti? ...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Čaj je už pět tisíc let věrným průvodcem člověka

Čaj je už pět tisíc let věrným průvodcem člověka
Módní vlny se přelévají a staré hodnoty zůstávají. Platí to i o čaji, který „vynalezli“ v Číně v roce 2737 před naším letopočtem. A chutná stále stejně...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Poklady ve skořápce… aneb Oříšky nemusíme jíst jen o Vánocích

Poklady ve skořápce… aneb Oříšky nemusíme jíst jen o Vánocích
Superpotravina, poklad či dokonce zázrak přírody? Řeč je samozřejmě o ořechách, skrývajících pod skořápkou kvalitní bílkoviny a spoustu zdravých tuků....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Životabudiče a lektvary proti nachlazení, kašli a rýmě

Životabudiče a lektvary proti nachlazení, kašli a rýmě
Sbíráte recepty a vaříte lektvary podle osvědčených rad léčitelů a staletých tradic? Pak máme pro vás další tipy na spolehlivé životabudiče, originální...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Svátky bez výčitek, aneb Jak se najíst dobře a zdravě

Svátky bez výčitek, aneb Jak se najíst dobře a zdravě
Možná se už teď děsíte, jak se nedokážete vzdát úžasných vánočních a silvestrovských (a bohužel většinou) nezdravých dobrot, a kolik kil navíc naberete....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Burger nejen v létě – trhané maso je tu přece pořád

Burger nejen v létě – trhané maso je tu přece pořád
Burgery máme spojené s létem, vlahými večery a grilováním. Není ale důvod, proč bychom si je neměli dopřát i v chladnějších měsících. Jedním ze způsobů,...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Nechte gril odpočinout a zkuste chléb a sýr. Fondue

Nechte gril odpočinout a zkuste chléb a sýr. Fondue
Hlavní grilovací sezóna nás opouští, nechme tedy gril odpočinout. Pokud ale chcete zachovat společenský ráz, nabízí se jednoduchá možnost. Zkuste sýrové...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Džemování? Strasti příprav vyváží slasti mlsání

Džemování? Strasti příprav vyváží slasti mlsání
Závěr léta a začínající podzim má mnoho z nás spojen s tradiční přípravou marmelád a džemů z toho, co urodila zahrádka nebo příroda. A strasti při přípravě...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie



123...5...10...14>>




Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci