123...5...10...14>>

ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLE

Co jste o medu možná ještě nikdy neslyšeli

Co jste o medu možná ještě nikdy neslyšeli
Chřipková epidemie klepe na dveře a s ní i čas čajů. Většina z nás při léčbě prvních náznaků rýmy sáhne po zázvorovém čaji s medem, ale možná už jste...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Poznáte kvalitní uzeninu? Aneb Jak se nenechat napálit

Poznáte kvalitní uzeninu? Aneb Jak se nenechat napálit
Ceny vepřového masa a uzenin stále rostou – když už jsme tedy nuceni platit stále více a více, měli bychom se mnohem více zaměřit na jejich kvalitu. Ukážeme...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

TEST: Jak se vyznáte se v mléce, másle a sýrech?

TEST: Jak se vyznáte se v mléce, másle a sýrech?
Vyzkoušejte se na malém testu, jaké jsou vaše, nebo celé vaší rodiny, znalosti nejzákladnějších druhů potravin.
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Nalijme si čisté (instantní) kávy. A co o ní víme?

Nalijme si čisté (instantní) kávy. A co o ní víme?
Káva je doma po celém světě a mluví o ní kdekdo. Zajímavé je, že většinou o té zrnkové. Není trochu paradoxem, že instantní kávu máme rovněž doma takřka...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Suši bez obav! Zvládnete ho, pochutnáte si

Suši bez obav! Zvládnete ho, pochutnáte si
Suši dnes skloňuje kdekdo, dokonce se jedno z nejznámějších japonských jídel nechá koupit i v supermarketech. No, nechme je tam, uděláme si domácí. Určitě...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Co možná nevíte o hranolkách

Co možná nevíte o hranolkách
Brambory patří mezi nejčastěji konzumované plodiny na světě – a svůj podíl na tom má i jejich populární úprava v podobě křupavých hranolek....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Potraviny podle barvy nevybírejte, většinou byste naletěli

Potraviny podle barvy nevybírejte, většinou byste naletěli
Pokud se nám něco líbí takzvaně „na oko“, máme mnohem větší motivaci danou věc prozkoumat a většinou i vlastnit. Výrobci potravin jsou si dobře vědomi,...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Jak si vybrat kvalitní šunku

Jak si vybrat kvalitní šunku
Blíží se svátky hojnosti, stoly se budou prohýbat pod nabídkou delikates. Nebude určitě chybět šunka. Umíte si vybrat dobrou kvalitu?...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Večeře rychle a zdravě? Přece saláty!

Večeře rychle a zdravě? Přece saláty!
Stane se vám občas, že nevíte, co k večeři? Máte sice hlad, ale ne zas tak moc velký, spíš chuť na něco dobrého, jehož příprava nezabere moc času a nezašpiní...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

10 důvodů, proč obohatit svůj jídelníček o ryby

10 důvodů, proč obohatit svůj jídelníček o ryby
Ryby patří k nejzdravějšímu jídlu, ale sáhněme si do svědomí, jak často je konzumujeme? Jestliže dokážeme spočítat počet snězených ryb za celý rok, je...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Pusťte do kuchyně záplavu ovoce a zeleniny

Pusťte do kuchyně záplavu ovoce a zeleniny
Kdo rád připravuje a konzumuje pokrmy z čerstvého ovoce a zeleniny, patří mu závěr léta a začátek podzimu. Při výběru surovin rozhodně volte ty nejkvalitnější,...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Ve švestkové sezóně nevařte jen švestkové knedlíky

Ve švestkové sezóně nevařte jen švestkové knedlíky
K času švestek, trnek, duranců, slivek, kadlátek a jak se ještě oněm sladkým, šťavnatým namodralým plodům říká, samozřejmě patří i švestkové knedlíky....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Naše babičky vařily jednoduše a jak to bylo dobré

Naše babičky vařily jednoduše a jak to bylo dobré
Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, prázdniny jsou jedny z našich nejplodnějších měsíců. Vsaďte na čerstvost...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie



123...5...10...14>>




Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci