123...5...10...14>>

ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLE

Nechte gril odpočinout a zkuste chléb a sýr. Fondue

Nechte gril odpočinout a zkuste chléb a sýr. Fondue
Hlavní grilovací sezóna nás opouští, nechme tedy gril odpočinout. Pokud ale chcete zachovat společenský ráz, nabízí se jednoduchá možnost. Zkuste sýrové...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Džemování? Strasti příprav vyváží slasti mlsání

Džemování? Strasti příprav vyváží slasti mlsání
Závěr léta a začínající podzim má mnoho z nás spojen s tradiční přípravou marmelád a džemů z toho, co urodila zahrádka nebo příroda. A strasti při přípravě...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Studená polévka a letní vedro, to se fakt rýmuje

Studená polévka a letní vedro, to se fakt rýmuje
Už paní Magdalena Dobromila psala, že polévka je grunt, a platí to nejen o české kuchyni. Ale když je léto a teploty atakují třicítku, to se moc do polévky...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Skořice nejen voní, ale také pomůže proti cukrovce

Skořice nejen voní, ale také pomůže proti cukrovce
Skořice patří k zázračným přírodním léčivům. Kdoví, koho kdysi dávno napadlo, že kůra stromu může obohatit člověka nejen svou vůní, ale i svými blahodárnými...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Drinky s ledem: pro chuť a letní osvěžení

Drinky s ledem: pro chuť a letní osvěžení
Něco na osvěžení a na chuť – v létě pravděpodobně nejsilnější požadavky na letní drinky. Protentokrát zapomeňme na alkoholické nápoje. Máme pro vás tip...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Trumf na grilu – kvalitní maso. Jak vybrat ten nejlepší steak?

Trumf na grilu – kvalitní maso. Jak vybrat ten nejlepší steak?
Kromě dobré party je na fajnové odpoledne či večer u grilu potřeba zajistit kvalitní maso. Jestliže si tak úplně nejste jisti výběrem steaků, poraďte...
čtěte vícediskuse (1) poradna galerie

Olejů, co hrdlo ráčí, ale jak si vybrat ten správný?

Olejů, co hrdlo ráčí, ale jak si vybrat ten správný?
Složité rozhodování, když stojíte před plným regálem a neumíte se rozhodnout nejen mezi různými značkami, ale také různými variantami výrobků. Například...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Nejsou kopřivy do nádivky? Jde to i bez nich!

Nejsou kopřivy do nádivky? Jde to i bez nich!
Velikonoční zvyky dodržuje až 90 procent Čechů. Spíš než s náboženstvím má však většina z nich Velikonoce spojené s příchodem jara a tradičními pokrmy...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Jak poznat čerstvá vejce a jaká tím pádem nekupovat

Jak poznat čerstvá vejce a jaká tím pádem nekupovat
Každý Čech podle statistiky předloni zkonzumoval průměrně 249 vajec. A stále víc nám záleží na původu vajec a snažíme se vyhýbat těm z velkochovů....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Zkuste kanárské omáčky, které se nevaří

Zkuste kanárské omáčky, které se nevaří
Možná si při grilování vzpomenete na dovolenou na Kanárských ostrovech a ještě cítíte na jazyku příjemnou chuť zdejších speciálních omáček. Mojo rojo...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Marmeládu na zahřátí, znáte? A můžete ji dát i jako dárek!

Marmeládu na zahřátí, znáte? A můžete ji dát i jako dárek!
Výroba džemů není disciplína jen na léto. Ani chladná zima není překážkou pro vykouzlení marmeládového zázraku. Stačí zapomenutý želírovací cukr z letních...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Potraviny podle barvy nevybírejte, většinou byste naletěli

Potraviny podle barvy nevybírejte, většinou byste naletěli
Pokud se nám něco líbí takzvaně „na oko“, máme mnohem větší motivaci danou věc prozkoumat a většinou i vlastnit. Výrobci potravin jsou si dobře vědomi,...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Suši bez obav! Zvládnete ho, pochutnáte si

Suši bez obav! Zvládnete ho, pochutnáte si
Suši dnes skloňuje kdekdo, dokonce se jedno z nejznámějších japonských jídel nechá koupit i v supermarketech. No, nechme je tam, uděláme si domácí. Určitě...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie



123...5...10...14>>




Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci