Petra, Hana a Roman – silná jména s množstvím energie

4.8.2011 02:00   |   Ezoterika - 100 JMEN
Zástupy úspěšných sportovců či herců, kteří nesou jméno Roman, Hana nebo Petra napovídají o energii, kterou svým nositelům předávají.

numerologie, jména

Množství dynamické energie zřejmě nabilo Petru Kvitovou (na titulním snímku), aby získala titul v tenisové Mekce – Wimbledonu.

Pravidelní čtenáři našeho seriálu vědí, že každé jméno nese v sobě určitý druh energie, kterou působí na svého nositele. Jak se ale dozvědět, jakou energií vás posiluje právě to vaše jméno?

Na tuto otázku umí odpovědět numerologie. Podrobněji si o tom můžete přečíst zde.

9. 8. ROMAN

Celkové číslo 7 (25)
Klíčová iniciála 9
Duševní číslo 7
Realizační číslo 9 (18)
Duševní číslo oslovení: Romane 3 (12)

Jméno na první pohled mužné a harmonické skrývá pro svého nositele mnohá úskalí. Je ale fakt, že se z Romana snaží udělat opravdového a zkušeného muže, protože ho energie jména vhání do nelehkých životních zkoušek, na kterých může jeho charakter zrát.

Bystrý, ale tvrdohlavý

Jméno umožňuje vnést do života každého Romana velké možnosti a je jen na něm, jak je využije. Často však zažívá mezní životní situace.

Roman má bystrý úsudek, je tvrdohlavý, jde si za svým, potřebuje hledat své místo v životě i přes úskalí a házené klacky pod nohy.


Desetibojař Roman Šebrle

Jméno posiluje Romanovu odvahu, neústupnost, odolnost a cílevědomost. Nalaďuje ho na citlivější strunu, takže je vnímavý vůči potřebám druhých, je ochoten přispěchat na pomoc, být zodpovědný. Umožňuje Romanovi vidět své chování jakoby v zrcadle, tedy mít zpětnou vazbu svých skutků a i schopnost měnit se a přiznat své chyby.

Romanův potenciál k růstu je veliký. To je pozitivem tohoto jména – dává stále dost energie k další cestě za svým štěstím, takže svému nositeli otevírá brány k přijetí života se všemi jeho negativy a možnost najít své štěstí. Je to jméno, které dokáže svého nositele zvednout ze dna a znovu postavit na nohy.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Negativa

Jméno může potencovat stálou nespokojenost a věčné hledání, zatvrzelost. Romanova potřeba poukazovat na nešvary a chyby druhých ho často dělá mentorským a poučujícím, dostává se do konfliktů a má řadu nepřátel.


Filmový režisér Roman Polanski

Chce být spravedlivý, ale spíš se stává nesmiřitelným bojovníkem ba i rebelem. Může mít tendenci ovládat druhé a nutit jim svůj jediný správný způsob života nebo sám upadat do osidel sekt či závislostí, trpět potřebou obětovat se.

Roman může být vztahovačný, těžko odpouští křivdy a v nesouladných kombinacích se svým datem narození i mstivý a zákeřný. Může mít sklon k depresím, melancholii, hypochondrii, uzavírat se do sebe, trpět úzkostmi a často se jeho psychika může odrážet na jeho zdraví.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Doporučení

Roman by měl cestovat a poznávat svět a jiné způsoby života. Aktivně se věnovat všemu, co mu dává smysl, hledat duchovní cesty. Jasně si vymezit své hranice zodpovědnosti a žít i pro sebe.

Nedoporučuji dávat jméno narozeným v devítkové dny tj. 9., 18. a 27. dne v měsíci.

15. 8. HANA

Celkové číslo 6 (15)
Klíčová iniciála 8
Duševní číslo 2
Realizační číslo 4 (13)
Duševní číslo oslovení: Hano, Hanko 7
Klíčová iniciála/duševní číslo oslovení Haničko 8/7 (16)

Je to silné jméno a svým nositelkám dodává komplex energií, které jsou posilující v každém směru. Podporují vitalitu, tvořivost a praktičnost, zvyšují schopnost seberealizace a potřebu vyjádřit svůj názor, neústupnost a bojovnost, ale i potřebu soucítit s druhými a postarat se o slabší.

Kouzlo a charisma

To nejdůležitější na tomto ženském jméně je to, že dodává kouzlo a charisma, které není spojeno s fyzickou krásou, ale září jakoby z nitra své nositelky, navíc Haně přidává i smysl pro humor, čímž ji činí ještě přitažlivější.


Zpěvačka Hana Zagorová

Hana je pod vlivem svého jména bystrá, všestranně nadaná. Aktivně přistupuje k životu, je motivována vnitřním přesvědčením, že má právo na úspěch a bere jej proto jako samozřejmost. Snaží se podporovat své okolí a vyvíjí nenápadný tlak především na své blízké proto, aby jim dodávala sebevědomí a nastartovala jejich seberealizaci. Velmi se snaží o to, aby rodina fungovala, dovede vytvářet zázemí.

Vedle toho, se Hana také ráda baví, pracuje a to zejména mezi lidmi a s lidmi. Překážky vnímá jako výzvy a hned se tak z něčeho nehroutí.

Negativa

Hany dovedou být urputné a tvrdohlavé nesmiřitelné a neochotné slyšet jiný názor než svůj. Mohou reagovat zbytečně emotivně a zbrkle a propadat náladovosti. Může jim dát práci udržet se v rovnováze. Razí si svou cestu často bez ohledu na následky. Mohou sklouzávat k extrémním emotivním polohám, v rozkolísanosti jednat hned obětavě a hned zase sobecky a pragmaticky.


Filmová herečka Hana Vítová

Problémem Hany může být její nerozhodnost. Potřebuje mít čas i prostor ke zvážení všech pro a proti. Často bojuje se svým sebevědomím a nedokáže se vnímat jako skutečně hodnotná a velmi schopná žena.

Může ustrnout v konzervativních postojích, nevidět své možnosti, stát se závislou na svém okolí a především rodině. Může s druhými manipulovat, anebo naopak být využívána, i v tomto ohledu jakoby neznala zlatou střední cestu.

ČAKRATAJEMSTVÍ KAMENŮ:

JAK PŮSOBÍ NA ČAKRY

Hana je i požitkářka, svůdnice, která se může zaměřit pouze na fyzické požitky a materiální hodnoty. Někdy je to idealistka, která nechce vidět pravou realitu a žije v iluzích. Snaží se druhé vychovávat k těmto ideálům, což se jí nedaří. Působí nervózně, nevyrovnaně, je tvrdá ve své kritice a odsudcích, s černobílým hodnocením.

Doporučení

Krásné ženské jméno, plné dynamických a dominantních energií. Povznese snad každou svou nositelku. Velmi může pomoct v seberealizaci a rozvoji potenciálu.

Oslovení Hanko, Haničko, dodává nositelce více empatie a zároveň zvyšuje analytické myšlení, smysl pro detail a zároveň postřeh.

Oslovení Hani zvyšuje potřebu seberealizace, touhu být sama sebou.

Nedoporučuji dávat jméno, jeli v datu narození příliš dominantních energií jako např. 8.

17. 8. PETRA

Celkové číslo 6 (24)
Klíčová iniciála 7
Duševní číslo 6
Realizační číslo 9 (18)
Duševní číslo oslovení: Petro, Péťo 11
Klíčová iniciála/duševní číslo oslovení Petruško, Péti 7/5 (14)

Jméno dodává sílu vzdorovat nepřízni osudu, posiluje vnitřní sílu a odhodlání, a zároveň umožňuje citlivě vnímat druhé, být pro ně dobrým příkladem. Energie jména učí Petru sbírat zkušenosti z vlastních chyb, být zodpovědnou. Otevírá víc než jen možnost růst dál, ale také cestu k poznávání duchovních cest a hledání toho, co nás přesahuje.

Ženskost i autorita

I přes to, že jde o jméno se silnou energií, neubírá to Petrám na ženskosti, přidává charisma a přirozenou autoritu.


Zpěvačka Petra Černocká

Pod vlivem svého jména je Petra zatížena podvědomým pocitem určitého poslání a svědomitostí. Je citlivá vůči potřebným, je činorodá a má sílu vše kolem sebe harmonizovat. Jméno ji nutí dodržovat určitý řád, žít podle pravidel, která dávají dobrý základ pro vlastní vývoj i pro jistoty druhých.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT:

Skořice pomáhá řidičům lépe se soustředit,
uklidňuje a snižuje podrážděnost.

VŮNĚ ZLEPŠUJÍ ŘIDIČSKÝ UM, MYŠLENÍ I SEX

Negativa

Pod vlivem tohoto jména nejde jen tak přežívat, jinak se obrátí proti své nositelce. Nutí ji aktivně se stavět k životu. Jinak může z Petry udělat stresovanou a nerozhodnou osobu, podléhající náladovosti, panovačnosti, s tendencí k psychickým problémům, k výbušnosti a žárlivosti.

Vnitřně se Petra trochu pere se svou citlivostí a vnímavostí, kterou se snaží spíš schovat pod příkrov rozumu, praktičnosti, pracovitosti, rovnostářství. Někdy propadne iluzím a představám, jak udělat druhé lepší, jak je vychovat a jak zachránit svět. Může se přeceňovat, trvat na nesplnitelném a nebýt ochotná vidět realitu.


Herečka Petra Špalková

Ve stresu se Petra stává nerozhodnou, o sobě pochybující. Dává hodně energie do nefunkčních vztahů, protože obzvlášť v této rovině se projevuje negativní potenciál jména. Je to naivita, určitá závislost na partnerovi a přitom potřeba ho převychovat, hraničící s omezováním a kontrolou.

Doporučení

Jméno v sobě nese hodně dynamické energie, která je pro svou nositelku životní příležitostí.

Oslovení Petruško, Péti dává nositelce více odvahy a odhodlání, stabilizuje její psychiku a umožňuje lépe využít pozitivní potenciál jména.

Nedoporučuji dávat jméno narozeným v šestkové dny tj. 6., 15. a 24. dne v měsíci.

Jana Tamchynová

Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.

Přečtěte si také


Diskuse: Petra, Hana a Roman – silná jména s množstvím energie

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci