Šestka spojuje Jaromíra Jágra s dalajlámou, či s Janem Werichem

15.7.2011 00:30   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Ve znamení šestky se narodily zástupy slavných a světoznámých osobností. Například Jaromír Jágr, tibetský dalajláma, Jan Werich či legendární britská královna Viktorie.

numerologie

Stále pokračujeme v poznávání jednotlivých čísel dne narození. Nyní je na řadě číslo dne 6. Tento díl by tedy měl nejvíce zajímat ty, kteří jsou narození 6., 15. a 24. dne v měsíci.

Číslo šest stojí v numerologické mřížce (o ní si podrobněji přečtěte zde) nad číslem 5, které je považováno za srdce mřížky a jakoby pětku „korunuje“.

Šestka je číslo lidství – pečovatelství, rodiny, lásky, ale i všeho negativního, co člověk dokáže udělat, zpod vlivem emocí – přetvářka, lhaní, smyslnost, svody a ďábelské intriky.

Jací zejména jsou šestkoví lidé?

Číslo dne šest vyjadřuje energii harmonie, romantiky, potřeby domova, rodiny. Lidé s touto vibrací oceňují krásu, mají vztah ke krásným věcem, hudbě a umění. Potřebují mít okolo sebe příjemné a klidné prostředí a sami dovedou vynaložit hodně síly, aby dosáhly harmonie podle svých potřeb.

Nemusí přitom využívat vždy přímých metod, někdy volí okliky, ústupky, často si i mnohé nalhávají. Jejich jednání je takové proto, že jakékoli vychýlení z klidu způsobuje značné snížení jejich sebedůvěry, nejistotu a silný stres.

Hlavním tématem šestek je nutnost volby a nerozhodnost, se kterou bojují celý život. Byť se může zdát, že váš „šestkový“ nadřízený je razantní a rozhodný člověk, budete překvapeni, když se dozvíte o jejich soukromí.

Lidé s číslem dne šest mívají smysl pro slaďování barev, tvarů, zvuků apod. Mnozí mají také technické myšlení a umí spojit abstraktní myšlení s konkrétními činy. Šestka také posiluje paměť a mnohým propůjčuje schopnost pojímat encyklopedické znalosti.

V praxi poněkud kulhají

Problémem ale může být buď to, že využití všech vědomostí v praxi je pomalé, váhavé či zůstává jen na úrovni slov, v lepším případě předávání vědomostí dál jako poradenské a učitelské profese. Posílená paměť zase podporuje schopnost učit se jazykům.

Lidé s číslem dne šest si velmi zakládají na přátelství a rodině. Pro její zabezpečení jsou schopni a ochotni mnohé vykonat. Mají rádi pohodlí a luxus. Využívají svojí citlivost a často skvělou intuici k obchodování či politikaření. Mají rádi peníze, které poskytují dobré zajištění a harmonický život jim i jejich rodině.


Jan Werich

Tu často mívají širokou a na sobě závislou. Potřebují být milováni, povzbuzováni a cítit náklonnost od druhých. Pro jejich kvalitní vývoj je nutné šťastné a citově naplněné dětství.

Nemají rádi konflikty

Lidé s číslem dne šest nemají příliš rádi konflikty a chaotičnost prostředí. Potřebují mít okolo sebe klid. Stresové situace a dlouhé napětí jim velmi vadí. Snaží se pak za každou cenu dát kolem sebe vše do pořádku.

A právě díky jejich tvořivosti se jim to obvykle daří. Dovedou být loajální. Proto se často dávají na dráhu politiků a diplomatů. Mívají také velký smysl pro duchovno a mezi šestkovými lidmi najdeme i hodně duchovních, filozofů.

Všechny jejich schopnosti však mohou zkrachovat na vlastní nejistotě a naivitě. Tím, že si málokdy opravdu věří, mohou být využíváni druhými. Dlouho jim trvá, než to pochopí. Nebo si mohou dlouho něco nalhávat, stále váhat a situaci neřešit.

Občas propadají hysterii

Ze stresu mohou mít neurotické potíže a poruchy sebevědomí. Necítí-li se v daném prostředí dobře, nevydrží tam dlouho a musí odejít, jestliže nejde nějakým zásahem situace změnit. Mohou propadat hysterii nebo se z nich stávají hypochondři.


Johanka z Arku

Dobrým ventilem pro nervovou a přecitlivělou „energii šestky“ jsou různá cvičení, spojená s hledáním vnitřního klidu. Také mohou praktikovat různá bojová umění, uplatnit svůj bystrý postřeh ve sportech jako je hokej, fotbal, tenis.

Den narození 6. – HARMONIE

Lidé narození 6. dne v měsíci si většinou přejí klidné rodinné zázemí. Vytvářejí si často o svém partnerovi a životě naivní a romantické představy. Po setkání s realitou jsou pak zaskočeni, ztrácejí sebedůvěru, obviňují sebe z neúspěchů.

Nemají rádi konflikty a snaží se jim předejít vyjednáváním, vlastním obětováním. V urovnávání sporů a ve snaze o dosažení harmonie dokážou být překvapivě neúnavní a neústupní.

Lidé narození 6. jsou vnímaví a mají dobrý „šestý smysl“ na lidi a situace. Bohužel než se ho naučí využívat a věřit svým schopnostem, projdou díky své romantičnosti často krušnými zkušenostmi.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Křivda je dlouho trápí

Díky velké citlivosti a dobré paměti se dokáží trápit dlouhou dobu nějakou křivdou. Často se pak stávají nedůvěřivými, poučují a mají tím pocit, že se o druhé starají. Ve starání se o druhé, určité společenství či celou společnost mohou hledat smysl svého života, mohou i zapomínat na sebe.

Negativní „šestky“ myslí jen na sebe, své potřeby, ženou se za přepychem, účelově překrucují skutečnost a hledají ve všem vlastní prospěch. Chtějí druhé ovládat, bravurně manipulují. Jsou i šestky, které jsou rády ovládány a manipulovány, mohou podléhat falešným autoritám, protože vidí realitu příliš přebarvenu na růžovo.

Ideál bez přetvářky

Příkladem žitého ideálu, bez přetvářky a s velkým citem pro pravdu můžeme objevit v díle spisovatele Jaroslava Foglara. Z něj je také vidět učitelský přístup a potřeba vychovávat.

Za své ideály, pro potřebu zachránit svůj národ a svou velkou víru položila život svatá Johanka z Arku.


Tibetský dalajláma

Zajímavá duchovní osobnost 14. tibetský dalajláma Tändzin Gjamaccho se také narodil konkrétně 6. 7. 1935 a jeho numerologická mřížka vypadá:

3 6 9
5
1 7

Romantičnost energie čísla šest dobře dokládá dílo i život Alexandra Sergejeviče Puškina. Známou postavou romantického veršovaného dramatu autora Pierra Corneilla byl skutečně žijící volnomyšlenkář a básník Cyrano z Bergeracu. Oba - Corneill i Cyrano - byli narození 6.dne v měsíci.

Technické nadání člověka narozeného 6. dokládají vynálezy zakladatele českého elektrotechnického průmyslu Františka Křižíka. Nadšení pro techniku a její možnosti dovedlo původně eskamotéra Viktora Ponrepa ke kinematografii a založení prvního stálého biografu v Čechách.

Renesanční rozměry

Umělci narození 6. mohou dosahovat renesančních rozměrů jako např. Michelangello Buonarroti, Raffael, Velasquez, z bližší současnosti např. švýcarský architekt Le Corbusier.


Rowan Atkinson

Citlivost a vnímavost spojená s moudrým nadhledem a schopností laskavě sdělovat těžce nabyté pravdy druhým dělá z lidí s „šestkovou energií“ výborné klauny. Takovým byl i Jan Werich. Jiný typ humoru nabízí třeba Rowan Atkinson jako Mr. Bean.

Umělci narození 6. dokáží vidět krásu i v obyčejných spotřebních věcech, jak to dokázal Andy Warhol. Je zajímavé, že jeho múza Ultra Violet (vl.jménem Isabelle Dufresne) byla také narozena 6. V tento den je také narozen český slavný režisér, držitel Oskara Jan Svěrák.

Romantika a touha

Romantičnost a touha realizovat své sny dělá ze „šestek“ i dobrodruhy, které lákají opravdové dálky a nehostinné krajiny jako např. Roberta F.Scotta polární krajiny, Thora Heyerdala hledání ztracených cesta a civilizací, velitele mise Apolla 15 Davida Scotta, Winstona Scotta, Gordona Coopera či Valentinu Těreškovovou vesmírné dálavy.

Analogicky se dá říct, že smysl pro dálky a hloubky mají i psychologové a psychiatři zkoumající zákruty duše jako Sigmund Freud, Hans Prinzhorn.


Ronald Reagan

Nechybějí politici

Stejně jako i ostatní „šestky“, dovedou být lidé narození 6. dne v měsíci politiky. Snaží se využít svého přirozeného charisma a své touhy dávat věci do souladu jako např. Ronald Reagan, Tony Blair, George W. Bush.

Kam až může politika „šestek“ se svým purismem dovést společnost i svého původce dokazuje příklad jakobínského vůdce francouzské revoluce, kterého nakonec semlel teror, který sám pomáhal vyvolat – Maxmilián Robespiere (jeho kolega Jean-Paul Marat patří také mezi „šestky“, ale je narozen 24.).

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Den narození 15. - ODVAHA

Lidé narození 15. dne v měsíci mají v sobě silnou a dominantní energii čísla 1 a 5. Chtějí proto být samostatní, neomezovaní, vše si dělat po svém. Tyto vlastnosti jsou však překryty energií čísla 6. Proto tito lidé nepůsobí na první pohled dynamicky a energicky.

Bojují často s nízkým sebevědomím a nerozhodností. Ale jsou houževnatí, tvrdohlaví, odvážní a hned tak něco je nezastaví. Jednička jim ještě dodává ctižádost a tak dovedou být tvrdí i nekompromisní. Mají velkou sílu osobnosti a odhodlání dotahovat věci tam, kam chtějí oni.


Leonardo da Vinci

Umělecky všestranní

Lidé narození 15. bývají kreativní a mohou, stejně jako další „šestky“, být umělecky všestranní s technickým nadáním jako např. Leonardo da Vinci. Dovedou vytvářet krásné obrazy např. Rembrandt, neobvyklé architektonické stavby např. Eiffel, Hundertwasser.

Při naplňování svých diplomatických a politických ambicí se dostávají často do popředí zájmu jako např.: politici Madelaine Albrightová. Významný vliv na vývoj našeho státu měl v 19. století kníže Metternich. Byl to skvělý diplomat, který dovedl bravurně vyjednávat a tím značně posílil absolutistickou moc rakouské monarchie.

Cílevědomí vůdci

Ve Francii v té době zatím vládl další člověk narozený patnáctého. Byl to Napoleon Bonaparte. Malý postavou, stále bojující se svým sebevědomým. O to neústupnější, tvrdší a cílevědomější.


Napoleon

Výraznou osobností bojující neúnavně za práva a ideály byl i černošský vůdce Martin Luther King. Negativní příklad „patnáctky“, která změnila osud celého národa je komunistický vůdce Severní Koreje Kim Ir-Sen.

Lidé narození 15. si umějí vydobýt silné pozice i finance, bývají podnikaví a ambiciózní. Příkladem může být řecký rejdař Aristoteles Onasis. Ne vždy si ale tito lidé nechají majetek jen pro sebe. Dokáží přijmout široké společenství jako svou rodinu a pomáhat druhým.

Český architekt a stavební podnikatel Josef Hlávka vytvořil nejen řadu skvělých staveb, ale byl mecenášem nadaných studentů a institucí. Také pro ně založil nadaci, která je činná dodnes.


Kateřina Neumannová

Skvělí sportovci

Mezi lidi narozené 15. Patří i čeští přední sportovci – Kateřina Neumannová a Jaromír Jágr (další skvělý zlatý olympionik akrobatický lyžař Aleš Valenta je také „šestka“, jen je narozen v čisté vibraci 6.).

Asi nejlepší český hokejista všech dob Jaromír Jágr se narodil 15. 2. 1972 a jeho numerologická mřížka je zaplněna takto:

6 9
22 5
11 7

Den narození 24. – PŘÍVĚTIVOST

Lidé narození 24. dne v měsíci mají ve své „šestkové“ energii dvojku přinášející družnost, smysl pro druhé a intuicí. Čtyřka dodává praktičnosti, metodickému přístupu a realističnosti. Dovedou si poradit skoro se vším a vyzařují stabilitu. Zajistí si klid, jaký jim vyhovuje. Jsou vstřícní a snaží se druhým prospět a pomoci.

Někdy jejich snaha může vést tak daleko, že nevidí a neslyší kolem sebe názory druhých a z rozených diplomatů se stávají generálové.


Diana Kobzanová

Okouzlující citlivky

Energie lidí narozených 24. sestává ze sudých čísel. Jsou to všechno energie citlivé, a proto se někdy nechají unést svými city. V obraně před necitlivým okolním světem hledají oporu v majetku, luxusu a penězích. Zaobírají se pak jen sebou a často se propadají až do lenivosti.

Lidé narození 24. dne v měsíci dovedou kolem sebe šířit pohodu. Jakési nevtíravé, leč velmi účinné fluidum. Bývají okouzlující a stávají se idoly. Příkladem mohou být i tak rozdílní lidé jako je Svatopluk Beneš, Jiří Bartoška, Jan Rosák, Vlastimil Harapes, francouzský zpěvák a šansoniér Gilbert Becaud, slavné modelky Petra Němcová a Diana Kobzanová.

Ubývající pamětníci vzpomínají na kouzlo osobnosti R. A. Dvorského. Za jednu z nekrásnějších žen planety byla nominována Jennifer Lopez, zatímco o své prvenství už nikdo nepřipraví jednu z nejkrásnějších žen své doby pověstnou Sisi tedy Alžbětu Bavorskou, manželku Františka Josefa I.


Jennifer Lopez

Pohádkáři a poetici

Romantický rys má energie i této „šestky“. Příkladem je rozsáhlé dílo Alexandra Dumase. Také umí rozdávat nezaměnitelnou poetiku a pohádkářský talent jak to dokazuje činnost Matěje Kopeckého legendárního loutkaře a národního buditele nebo výtvarníka a animátora s nezaměnitelným rukopisem Jiřího Trnky. Do této kategorie zapadá i jeden z bratří Grimmů – Wilhelm.

Svou nazaměnitelnou krásu a poetiku má i secesní dílo Alfonse Muchy, do kterého patří i tolik sledovaná Slovanská epopej. A co se týká poetiky slov jmenujme např. verše básníka Lawrence Ferlinghetiho. Poeziii do soch vtělil Matyáš Bernard Braun.

ČAKRATajemství kamenů:

JAK PŮSOBÍ NA ČAKRY

Byznysmani i tenisté

Ani „čtyřiadvacítce“ nechybí smysl pro byznys a technickou zdatnost, jak to dokazuje jeden ze zakladatelů firmy Apple Steve Jobs, či majetek miliardáře Romana Abramoviče, majitele fotbalového klubu Chelsea.

Také v této skupině nechybí skvělí sportovci, mezi nimi vévodí rozsáhlá skupina tenistů např. Lleyton Hewitt, Klára Zakopalová, Mark Edmonson, Fabio Fognini, Vojtěch Flégl a další.

Vyváženost a rodinné hodnoty

Vztah člověka narozeného 24. ke klidu, rodinným hodnotám, vyváženosti, ale také i určitý konzervatismus, který to sebou přináší, dokazuje jedno celé historické období anglických dějin - panování královny Viktorie.


Královna Viktorie

Královna Spojeného království Velké Británie a Irska, císařovna Indie se narodila 24.5.1819 a vládla 64 let až do své smrti v roce 1901. Tak takhle vypadá „viktoriánská“ mřížka:

6 9
2 5 8
11 4

Vzhledem ke smyslu pro realitu a organizačnímu talentu plynoucímu z energie čísla 4, bývají lidé narození 24. schopní vojevůdci - např. Albrecht z Valdštejna, Vilém Oranžský, Alexandr Suvorov, Simon Bolívar, Erich von Manstein.

Vynalézaví...

Bohužel umějí být i vynalézaví v tom, jak obejít pravdu. Vzpomeňme na slavné Potěmkinovy vesnice, tedy spíše kulisy domnělých vesnic, které generál Potěmkin ukazoval carevně při inspekční cestě ve snaze zveličit své úspěchy.

Tragickou tečkou za „čtyřiadvacítkami“ je postava říšského protektora K. H. Franka. Ten nastoupil na místo protektora, na kterého spáchal atentát Jan Kubiš, narozený také 24. dne v měsíci.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Šestka spojuje Jaromíra Jágra s dalajlámou, či s Janem Werichem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci