<<1...34567...10...15>>

ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLE

Džemování? Strasti příprav vyváží slasti mlsání

Džemování? Strasti příprav vyváží slasti mlsání
Závěr léta a začínající podzim má mnoho z nás spojen s tradiční přípravou marmelád a džemů z toho, co urodila zahrádka nebo příroda. A strasti při přípravě...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Studená polévka a letní vedro, to se fakt rýmuje

Studená polévka a letní vedro, to se fakt rýmuje
Už paní Magdalena Dobromila psala, že polévka je grunt, a platí to nejen o české kuchyni. Ale když je léto a teploty atakují třicítku, to se moc do polévky...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Skořice nejen voní, ale také pomůže proti cukrovce

Skořice nejen voní, ale také pomůže proti cukrovce
Skořice patří k zázračným přírodním léčivům. Kdoví, koho kdysi dávno napadlo, že kůra stromu může obohatit člověka nejen svou vůní, ale i svými blahodárnými...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Drinky s ledem: pro chuť a letní osvěžení

Drinky s ledem: pro chuť a letní osvěžení
Něco na osvěžení a na chuť – v létě pravděpodobně nejsilnější požadavky na letní drinky. Protentokrát zapomeňme na alkoholické nápoje. Máme pro vás tip...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Trumf na grilu – kvalitní maso. Jak vybrat ten nejlepší steak?

Trumf na grilu – kvalitní maso. Jak vybrat ten nejlepší steak?
Kromě dobré party je na fajnové odpoledne či večer u grilu potřeba zajistit kvalitní maso. Jestliže si tak úplně nejste jisti výběrem steaků, poraďte...
čtěte vícediskuse (4) poradna galerie

Nejsou kopřivy do nádivky? Jde to i bez nich!

Nejsou kopřivy do nádivky? Jde to i bez nich!
Velikonoční zvyky dodržuje až 90 procent Čechů. Spíš než s náboženstvím má však většina z nich Velikonoce spojené s příchodem jara a tradičními pokrmy...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Jak poznat čerstvá vejce a jaká tím pádem nekupovat

Jak poznat čerstvá vejce a jaká tím pádem nekupovat
Každý Čech podle statistiky předloni zkonzumoval průměrně 249 vajec. A stále víc nám záleží na původu vajec a snažíme se vyhýbat těm z velkochovů....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Zkuste kanárské omáčky, které se nevaří

Zkuste kanárské omáčky, které se nevaří
Možná si při grilování vzpomenete na dovolenou na Kanárských ostrovech a ještě cítíte na jazyku příjemnou chuť zdejších speciálních omáček. Mojo rojo...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Marmeládu na zahřátí, znáte? A můžete ji dát i jako dárek!

Marmeládu na zahřátí, znáte? A můžete ji dát i jako dárek!
Výroba džemů není disciplína jen na léto. Ani chladná zima není překážkou pro vykouzlení marmeládového zázraku. Stačí zapomenutý želírovací cukr z letních...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Zkuste naše tipy a staňte se hvězdou vánočního pečení!

Zkuste naše tipy a staňte se hvězdou vánočního pečení!
Sladké cukroví k českým Vánocům prostě patří. Dokonce se uvádí, že ačkoli třetina domácností nepeče, jenom čtyři procenta Čechů a Moravanů si dovedou...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Lovecká sezóna je tady! Užijte si divočinu na talíři

Lovecká sezóna je tady! Užijte si divočinu na talíři
Právě začala sezóna zvěřiny a tak si můžeme pochutnat na mase, které jindy tak snadno k sehnání není. Upravit zvěřinu se může zdát na první pohled těžké,...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Jak vybrat kvalitní jablka a nenaletět vykukům

Jak vybrat kvalitní jablka a nenaletět vykukům
Jablko je snad nejtypičtějším českým ovocem. Každým rokem se jich u nás sklidí přibližně 230 000 tun. Ročně sníme průměrně kolem 22 kilogramů. Poradíme...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Tři tipy, aby vás Velikonoce nezaskočily

Tři tipy, aby vás Velikonoce nezaskočily
Velikonoce jsou letos nezvykle brzy, nenechte se svátky jara překvapit! Jistě budete pro své blízké připravovat všelijaké dobroty, máme pro vás několik...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie



<<1...34567...10...15>>




Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci