<<1...45678...10...1516>>

ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLE

Když vejce plave, pozor! Něco tu může být špatně

Když vejce plave, pozor! Něco tu může být špatně
Už se zase blíží hlavní sezóna vajec – Velikonoce. Vajíčku jako symbolu života, plodnosti a vděku se už v dávných dobách přisuzovala magická moc. A když...
čtěte vícediskuse (2) poradna galerie

Máte rádi sýry a znáte jejich vlastnosti?

Máte rádi sýry a znáte jejich vlastnosti?
Lahůdka, vášeň, delikatesa, říkáte možná na adresu sýrů. Ale znáte dobře základní typy sýra a jejich vlastnosti? ...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Čaj je už pět tisíc let věrným průvodcem člověka

Čaj je už pět tisíc let věrným průvodcem člověka
Módní vlny se přelévají a staré hodnoty zůstávají. Platí to i o čaji, který „vynalezli“ v Číně v roce 2737 před naším letopočtem. A chutná stále stejně...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Poklady ve skořápce… aneb Oříšky nemusíme jíst jen o Vánocích

Poklady ve skořápce… aneb Oříšky nemusíme jíst jen o Vánocích
Superpotravina, poklad či dokonce zázrak přírody? Řeč je samozřejmě o ořechách, skrývajících pod skořápkou kvalitní bílkoviny a spoustu zdravých tuků....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Svátky bez výčitek, aneb Jak se najíst dobře a zdravě

Svátky bez výčitek, aneb Jak se najíst dobře a zdravě
Možná se už teď děsíte, jak se nedokážete vzdát úžasných vánočních a silvestrovských (a bohužel většinou) nezdravých dobrot, a kolik kil navíc naberete....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Burger nejen v létě – trhané maso je tu přece pořád

Burger nejen v létě – trhané maso je tu přece pořád
Burgery máme spojené s létem, vlahými večery a grilováním. Není ale důvod, proč bychom si je neměli dopřát i v chladnějších měsících. Jedním ze způsobů,...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Nechte gril odpočinout a zkuste chléb a sýr. Fondue

Nechte gril odpočinout a zkuste chléb a sýr. Fondue
Hlavní grilovací sezóna nás opouští, nechme tedy gril odpočinout. Pokud ale chcete zachovat společenský ráz, nabízí se jednoduchá možnost. Zkuste sýrové...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Džemování? Strasti příprav vyváží slasti mlsání

Džemování? Strasti příprav vyváží slasti mlsání
Závěr léta a začínající podzim má mnoho z nás spojen s tradiční přípravou marmelád a džemů z toho, co urodila zahrádka nebo příroda. A strasti při přípravě...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Studená polévka a letní vedro, to se fakt rýmuje

Studená polévka a letní vedro, to se fakt rýmuje
Už paní Magdalena Dobromila psala, že polévka je grunt, a platí to nejen o české kuchyni. Ale když je léto a teploty atakují třicítku, to se moc do polévky...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Drinky s ledem: pro chuť a letní osvěžení

Drinky s ledem: pro chuť a letní osvěžení
Něco na osvěžení a na chuť – v létě pravděpodobně nejsilnější požadavky na letní drinky. Protentokrát zapomeňme na alkoholické nápoje. Máme pro vás tip...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Trumf na grilu – kvalitní maso. Jak vybrat ten nejlepší steak?

Trumf na grilu – kvalitní maso. Jak vybrat ten nejlepší steak?
Kromě dobré party je na fajnové odpoledne či večer u grilu potřeba zajistit kvalitní maso. Jestliže si tak úplně nejste jisti výběrem steaků, poraďte...
čtěte vícediskuse (4) poradna galerie

Nejsou kopřivy do nádivky? Jde to i bez nich!

Nejsou kopřivy do nádivky? Jde to i bez nich!
Velikonoční zvyky dodržuje až 90 procent Čechů. Spíš než s náboženstvím má však většina z nich Velikonoce spojené s příchodem jara a tradičními pokrmy...
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie

Jak poznat čerstvá vejce a jaká tím pádem nekupovat

Jak poznat čerstvá vejce a jaká tím pádem nekupovat
Každý Čech podle statistiky předloni zkonzumoval průměrně 249 vajec. A stále víc nám záleží na původu vajec a snažíme se vyhýbat těm z velkochovů....
čtěte vícediskuse (0) poradna galerie



<<1...45678...10...1516>>




Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci