Pár tipů na sendviče, kterými zaženeme hlad hlavně v létě
7.7.2021 00:00 | Vaření - ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLEV teplých měsících se často mění i naše stravovací návyky. Knedlíky a jiná těžká jídla měníme za jídla, po kterých se cítíme stále svěží a plní energie. Ať už se chystáte na piknik, či na výlet na kole, letní lehká svačinka v podobě domácích sendvičů přijde jistě vhod.
Přinášíme vám inspiraci v podobě pár netradičních sendvičů. Všechny potřebné suroviny najdete pod jednou střechou v obchodech Tesco. A při trošce fantazie si je jistě dovedete obměnit podle momentální chuti či nabídky vaší ledničky...
MŮŽE VÁS ZAJÍMATVaše steaky budou s našimi radami dokonalé |
Sendvič se steakem a domácími hranolkami
Připravíme si 800g brambor, slunečnicový olej , 2 x 200 g rumpsteaku (šťavnatý steak z hovězí květové špičky), lžičku steakového koření, 4 rozpůlené ciabatty, 100 g tvrdého sýru, 70 g rukoly, 75 g kysaného zelí, dvě lžíce hořčice a nakládané okurky.
Předehřejeme si troubu na 200 ° C.
V míse promícháme brambory nakrájené na tenké plátky potřené slunečnicovým olejem a solí.
Rozprostřeme je na plech s pečícím papírem a pečeme zhruba 30 minut, občas promícháme.
Mezitím rozehřejeme pánev na středně vysokou teplotu. Posypeme maso steakovým kořením a potřeme trochou slunečnicového oleje a vložíme do pánve.
Smažíme 2 minuty z každé strany (pro medium-rare), nebo podle chuti. Následně necháme odpočívat asi 5 minut před krájením.
Lehce opečeme půlky ciabatty na plechu, poté na každou dolní polovinu ciabatty dáme plátek sýru.
Poté, co se sýr roztaví, vrátíme do trouby. Pak vrstvíme steak, zelí a okurku.
Podáváme s hranolkami, hořčicí, koprovou omáčkou a okurkou.
Stupně propečení masa• Blue rare; Very rare (velmi jemně propečený) – zvenku opečený, uvnitř krvavý. |
Kuřecí sendvič poasijsku
Potřebujeme 4 bagety, 4 lžíce majonézy, 2 kuřecí prsa, 1/4 nakrájené okurky, 1/2 mrkve, hrst nasekaného baby hlávkového salátu, hrst čerstvého koriandru a 4 lžíce thajské sladké chilli omáčky.
Nakrájíme kuřecí prsa na tenké plátky a upečeme.
Rozpůlíme bagetu a potřeme jednou polévkovou lžící majonézy. Na ni poklademe salát, okurku, kuře a nahrubo nastrouhanou mrkev a navrch přidáme koriandr.
Závěrem zakápneme trochou sladké chilli omáčky.
Krůtí sendvič s avokádem
Připravíme si tři plátky čerstvého žitného chleba, olivový olej, balení krůtích plátků, avokádo, 4 rajčata, hrst rukoly a dvě lžičky čerstvého bazalkového pesta.
Krajíc žitného chleba potřeme olivovým olejem a grilujeme 1-2 minut z každé strany.
Na toast naskládáme plátky pečeného krůtího prsa, nakrájené avokádo a rajče. Navrch dejte rukolu a čerstvé pesto.
Bageta Nicoise
Ingredience: 140 g sušených oliv nebo olivová pasta, vícezrnná bageta, malý římský salát, hrst bazalky, dvě konzervy steaku z tuňáka, tři velká vejce, 10 cherry rajčat, půl červené cibule, 10 kapari a francouzský dressing.
Potřeme rozpůlenou bagetu olivovou pastou, kterou si můžeme koupit či si ji sami vyrobit tak, že sušené olivy jednoduše rozmixujeme.
Uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme na čtvrtiny. Rajčata nakrájíme také na čtvrtiny. Cibuli posekáme nadrobno.
Na pastu položíme pár listů římského salátu, lístky bazalky, tuňáka, vejce a rajče. Pak přidáme cibuli a kapari.
Na závěr bagetu jemně pokapeme dresingem.
ztp, ŽenyproŽeny.cz
Foto Tesco
Podělte se s námi