Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Chřest na másle
Ingredience
Budeme potřebovat: 750 g chřestu, 80 g másla, 1 kostku cukru, 3 lžíce strouhanky a sůl.Postup přípravy
Chřest oloupeme a svážeme do svazečků nití. Vložíme do osolené vody s kostkou cukru a vaříme do změknutí.
Vybereme opatrně na talíř, posypeme jemně opraženou (nemusí být) strouhankou a polijeme máslem.
Poznámka
Největší umění není chřest uvařit, ale vybrat. Vybírejte jen čerstvý: nehtem rýpněte do chřestu, měla by vytéct tekutina. Kvalitní je jen ten, který má špičky uzavřeny. Barva je buď zelená, nebo bílá, jestli někde chytá například fialovou, neberte ho, je pozdě sklizen a nebude dobrý.
V lednici ho neskladujte dlouho, maximálně den a to ve vlhké utěrce. Někdo si dělá zásoby – oloupe, krátce povaří a rychle zmrazí. Ale poznáte sami, že chuť je pak maximálně poloviční…
Podělte se s námi
Diskuse: Chřest na másle
ČÍST VŠE / REAGOVAT