Kategorie: | Slaná jídla |
---|---|
Autor: | Haška |
Doba přípravy: | do 60 minut |
Diskuse: | žádný příspěvek |
bílé pečivo nebo brambory
Nakrájíme rajčata na plátky a necháme v cedníku okapat, cibuli také a rozebereme ji na kroužky.
Na kolečka (asi 1 cm silná) nakrájený lilek namočíme do citrónové vody přibližně na 30 minut, aby se zbavil hořkosti. Osušíme a lehce osmahneme na olivovém oleji do světle hněda.
Hotové lilky z pánve vyjmeme na papírové ubrousky, které vstřebají přebytečný olej. Kousky lilku pak poklademe na vymaštěnou pánev, potřeme rozetřeným česnekem a okořeníme je. Na ně rozprostřeme plátky rajčat a kroužky cibule.
Šťávu z rajčat smícháme s olivovým olejem a lžící cukru a vzniklou emulzí přelijeme zeleninu.
Takto připravené lilky dáme do trouby a pečeme asi 15-20 minut.
Poté vše ještě zasypeme feta sýrem (lze použít i balkánský sýr) a petrželkou (někdo přidává ještě smetanu), vrátíme do trouby a necháme sýr asi na 10 minut zapéci.
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.