Kategorie: | Slaná jídla |
---|---|
Autor: | Evuška |
Doba přípravy: | do 60 minut |
Diskuse: | žádný příspěvek |
V hlubší pánvi nejprve na rozpáleném oleji osmahneme pórek. Vsypeme 300 g rýře, kterou necháme lehce zesklovatět, dokud nezačne při míchání "šustit".
Pak přidáme litr zeleninového vývaru, osolíme, opepříme. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni, až bude rýže poloměkká.
K takto připravené rýži vložíme 100 g špenátových listů a 250 g očištěných, na plátky nakrájených žampionů. Chvíli povaříme – stačí dvě tři minuty.
Na závěr přidáme (při co nejmírnějším ohni) 175 g krémového sýru nebo tučného tvarohu či žervé a jakmile se rozpustí, můžeme servírovat.
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.