Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Brynzové halušky
Ingredience
Na čtyři solidní porce (i pět lidí se nají) si připravíme přibližně půldruhého kila brambor, půl kila brynzy, 400 g polohrubé mouky, 200 g slaniny, sůl a polovinu smetany na vaření.Postup přípravy
Dáme do velkého hrnce vařit vodu. Oloupeme brambory a nastrouháme je na struhadle.
K nastrouhané hmotě přidáme polohrubou mouku a špetku soli. Vše důkladně zamícháme.
Do vroucí osolené vody přes síto protlačujeme bramborovou směs. Když halušky vyplavou, povaříme je ještě dvě tři minuty, scedíme a propláchneme.
Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvičce je krátce vysmahneme.
Brynzu rozmícháme se smetanou.
Na talíři halušky přelijeme brynzou se smetanou a navrch přidáme slaninu.
Podělte se s námi
Diskuse: Brynzové halušky
ČÍST VŠE / REAGOVAT