Halloumi na grilu

Kategorie: Bezmasá jídla
Autor: Marcela
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Halloumi na grilu

Ingredience

Postrádáte mezi grilovanými dobrotami sýr? Pak rozhodně musíte zkusit kyperský halloumi.

Příloha

Servírujeme s bílým pečivem, pita chlebem, jako oblohu přidáme rajčata a podle chuti i pálivé papričky.

Postup přípravy

Jde o polotvrdý sýr ovčí mléko a kozí mléko a kravského mléka. Svou konzistencí a lehce slanou chutí připomíná jádel, bývá dochucen mátovými lístky. Na gril je jako dělaný, rozpouští se při vyšších teplotách než jiné sýry a zachovává si pevnou strukturu.

Pro dvě porce potřebujeme 250 g sýru, kostku rozřízneme na dva asi dvoucentimetrové plátky.

Ze tří lžic olivového oleje, půlky citronu, oregana a pepře si připravíme marinádu.

Plátky potřeme marinádou z obou stran a grilujeme asi čtyři minuty po každé straně až jsou dozlatova.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Halloumi na grilu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci