Chřest na másle

Kategorie: Slaná jídla
Autor: madla
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Chřest na másle

Ingredience

Budeme potřebovat: 750 g chřestu, 80 g másla, 1 kostku cukru, 3 lžíce strouhanky a sůl.

Postup přípravy

Chřest oloupeme a svážeme do svazečků nití. Vložíme do osolené vody s kostkou cukru a vaříme do změknutí.

Vybereme opatrně na talíř, posypeme jemně opraženou (nemusí být) strouhankou a polijeme máslem.

Poznámka

Největší umění není chřest uvařit, ale vybrat. Vybírejte jen čerstvý: nehtem rýpněte do chřestu, měla by vytéct tekutina. Kvalitní je jen ten, který má špičky uzavřeny. Barva je buď zelená, nebo bílá, jestli někde chytá například fialovou, neberte ho, je pozdě sklizen a nebude dobrý.

V lednici ho neskladujte dlouho, maximálně den a to ve vlhké utěrce. Někdo si dělá zásoby – oloupe, krátce povaří a rychle zmrazí. Ale poznáte sami, že chuť je pak maximálně poloviční…

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Chřest na másle

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci