Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Chřest se sýrem
Ingredience
Potřebujeme jeden svazek zeleného chřestu, 100 g tvrdého sýru (nejlépe Tre Corti nebo Gran Moravia), 100 g italského špeku nakrájeného na tenké plátky, extra panenský olivový olej na vytření pekáčku.Příloha
bageta
Postup přípravy
Tvrdé konce chřestu jemně oloupeme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi pět minut. Chřest musí zůstat křupavý.
Poté ho okamžitě zchladíme v ledové vodě, aby si zachoval svěží zelenou barvu.
Olivovým olejem jemně vytřeme pekáček.
Každý stonek chřestu omotáme plátkem špeku a rozložíme vedle sebe do pekáčku.
Na chřest nastrouháme sýr a zakápneme olivovým olejem.
Pečeme v troubě na 180°C do lehkého zezlátnutí sýra.
Podělte se s námi
Diskuse: Chřest se sýrem
ČÍST VŠE / REAGOVAT