Žemlovka

Kategorie: Bezmasá jídla
Autor: Lenka
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Žemlovka

Ingredience

Žemlovka se připravuje snad na sto způsobů. Zkuste přidat k tradičním ingrediencím měkký tvaroh. Bude vám určitě chutnat a ani se nestačíte přesvědčit, že je výtečná i druhý den nastudeno. Pro čtyři až pět porcí budeme potřebovat jeden a půl veky, tři vejce, půl litru mléka, 100 g másla, 160 g moučkového cukru, jeden vanilkový cukr, kilo jablek, dvě hrsti rozinek, dvě hrsti sekaných vlašských ořechů, čtvrt kila měkkého tvarohu, mletou skořici a dva skořicové cukry.

Postup přípravy

Oloupaná jablka, bez jádřinců, nakrájíme na jemné plátky a smícháme s dvěma třetinami moučkového cukru, rozinkami a ořechy.

Skořicový cukr dobře rozmícháme v tvarohu.

Plátky veky namáčíme ve směsi mléka, rozšlehaných vajec, vanilkového cukru a zbytku moučkového a klademe je těsně vedle sebe na dno vymaštěné formy.

Na veku nejdříve rozetřeme polovinu tvarohu ochuceného skořicovým cukrem a pak navršíme plátky jablek smíchané s cukrem, rozinkami a ořechy. Jemně posypeme skořicí.

Stejným způsobem vytvoříme ještě jednu vrstvu z veky, namáčené ve směsi mléka, vajec a cukrů, druhé půlky tvarohu se skořicovým cukrem a jablek s cukrem, rozinkami a ořechy.

Vše posypeme zase skořicí a překryjeme "namáčenou" vekou. Poklademe tenkými plátky másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme dorůžova.

Jednotlivé porce pak na talíři lehce pocukrujeme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Žemlovka

tack för hjälpläkaren

10.3.2020   |   16:14   |   od: Marival Pique
Mé jméno je Merival. Chci poděkovat Dr. Ajayimu za skvělé kouzlo, které mi pomohlo zachránit mé 10leté manželství. můj manžel byl vždy dobrý člověk, dokud se náhle změnil a začal mě podvádět s lady jménem Anna. Můj manžel se přestal vracet domů do té míry, že opustil mě a naše 3 děti. Šel jsem do jeho rodiny, aby mi pomohl s ním mluvit, ale on odmítl, v tuto chvíli jsem nevěděl, co jiného dělat. dokud jsem neslyšel o Dr. Ajayimu, kontaktoval jsem ho a ujistil mě, že se můj manžel vrátí ke mně a dětem po splnění některých kouzel, tak jsem se rozhodl to zkusit. Po několika týdnech odnikud se můj manžel nevrátil domů, byl tak střízlivý a omluvil se za všechno, co udělal mně a dětem. Děkuji dr. Ajayimu za kouzlo za záchranu mého manželství. pokud potřebujete nějakou duchovní pomoc, kontaktujte ho na Viber / whatsapp: +2347084887094 nebo email: drajayi1990@gmail.com, je stoprocentně spolehlivý.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 10. 3. 2020 16:14
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci