Tlapkova patrola | Rychlá a seriózní nabídka půjčky | potřebujete nebankovní půjčku? okamžitě kontaktovat. |
800 Kč | 40000000 Kč | 60000000 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Žemlovka
Ingredience
Žemlovka se připravuje snad na sto způsobů. Zkuste přidat k tradičním ingrediencím měkký tvaroh. Bude vám určitě chutnat a ani se nestačíte přesvědčit, že je výtečná i druhý den nastudeno. Pro čtyři až pět porcí budeme potřebovat jeden a půl veky, tři vejce, půl litru mléka, 100 g másla, 160 g moučkového cukru, jeden vanilkový cukr, kilo jablek, dvě hrsti rozinek, dvě hrsti sekaných vlašských ořechů, čtvrt kila měkkého tvarohu, mletou skořici a dva skořicové cukry.Postup přípravy
Oloupaná jablka, bez jádřinců, nakrájíme na jemné plátky a smícháme s dvěma třetinami moučkového cukru, rozinkami a ořechy.
Skořicový cukr dobře rozmícháme v tvarohu.
Plátky veky namáčíme ve směsi mléka, rozšlehaných vajec, vanilkového cukru a zbytku moučkového a klademe je těsně vedle sebe na dno vymaštěné formy.
Na veku nejdříve rozetřeme polovinu tvarohu ochuceného skořicovým cukrem a pak navršíme plátky jablek smíchané s cukrem, rozinkami a ořechy. Jemně posypeme skořicí.
Stejným způsobem vytvoříme ještě jednu vrstvu z veky, namáčené ve směsi mléka, vajec a cukrů, druhé půlky tvarohu se skořicovým cukrem a jablek s cukrem, rozinkami a ořechy.
Vše posypeme zase skořicí a překryjeme "namáčenou" vekou. Poklademe tenkými plátky másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme dorůžova.
Jednotlivé porce pak na talíři lehce pocukrujeme.
Podělte se s námi
Diskuse: Žemlovka
tack för hjälpläkaren
10.3.2020 | 16:14 | od:poslední příspěvek: 10. 3. 2020 16:14
ČÍST VŠE / REAGOVAT