Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Halloumi na grilu
Ingredience
Postrádáte mezi grilovanými dobrotami sýr? Pak rozhodně musíte zkusit kyperský halloumi.
Příloha
Servírujeme s bílým pečivem, pita chlebem, jako oblohu přidáme rajčata a podle chuti i pálivé papričky.
Postup přípravy
Jde o polotvrdý sýr ovčí mléko a kozí mléko a kravského mléka. Svou konzistencí a lehce slanou chutí připomíná jádel, bývá dochucen mátovými lístky. Na gril je jako dělaný, rozpouští se při vyšších teplotách než jiné sýry a zachovává si pevnou strukturu.
Pro dvě porce potřebujeme 250 g sýru, kostku rozřízneme na dva asi dvoucentimetrové plátky.
Ze tří lžic olivového oleje, půlky citronu, oregana a pepře si připravíme marinádu.
Plátky potřeme marinádou z obou stran a grilujeme asi čtyři minuty po každé straně až jsou dozlatova.
Podělte se s námi
Diskuse: Halloumi na grilu
ČÍST VŠE / REAGOVAT