Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Houbová omeleta
Ingredience
Pro dvě osoby potřebujeme tři čtyři houby (ideálně hříbky) střední velikosti, tři lžíce oleje, chili papričku (nemusí být), lžičku strouhaného zázvoru, menší cibuli nakrájenou nadrobno a šest vajec.Příloha
chléb
Postup přípravy
Rozpálíme pánev nebo mělký rendlík (které můžeme dát do trouby) a přidáme olej. Poté přihodíme rozčtvrcenou chilli papričku, zázvor, nasekanou cibulku a plátky hub a přibližně tři minuty restujeme.
Přidáme lehce našlehaná vejce, osolíme, opepříme a minutu dvě za stálého míchání smažíme.
Stáhneme plamen na minimum a necháme bez míchání omeletu „dojet“ asi pět minut.
Pánev přendáme do trouby předehřáté na 180°C a asi tři minuty necháme péct.
Podělte se s námi
Diskuse: Houbová omeleta
ČÍST VŠE / REAGOVAT