Fazolky na kyselo

Kategorie: Bezmasá jídla
Autor: Helena
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Fazolky na kyselo

Ingredience

Připravíme si půl kg fazolových lusků (nejsou-li čerstvé, mražené jsou také dobré), trochu cukru, ocet, dvě lžíce hladké mouky, jednu cibuli, zakysanou smetanu (200 ml), dvě tři lžíce másla, vývar (nebo masox), sůl.

Příloha

Fazolky se smetanou podáváme s vařenými brambory, přidat můžeme vejce natvrdo. Pro fajnšmekry dodáváme, že fazolky jsou náramnou přílohou ke grilované krkovičce…

Postup přípravy

Čerstvé fazolky očistíme a překrájíme. Mražené fazolky propláchneme teplou vodou a necháme okapat.

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme mouku, do nazlátlé jíšky přilijeme půl litru vývaru (nebo vody a jednu kostku masoxu) a přivedeme vše k varu. Přidáme fazolky, osolíme a uvaříme je doměkka.

Vývar slijeme do hrnku, polovinu vmícháme do smetany a pak ji pomalu vmícháváme k fazolkám. Zdá-li se nám směs hustá, ředíme zbylým vývarem. Dochutíme cukrem a octem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Fazolky na kyselo

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci