Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Krémové rizoto se žampiony a špenátem
Ingredience
Na čtyři porce potřebujeme jeden pórek nakrájený na kolečka, lžíci oleje, 300 g rýže, 250 g žampionů, litr zeleninového vývaru, 100 g špenátových listů, sůl, pepř a 175 g krémového sýru (Philadelphia, Lučina nebo Fénix, může být i tučný tvaroh či žervé).Postup přípravy
V hlubší pánvi nejprve na rozpáleném oleji osmahneme pórek. Vsypeme 300 g rýře, kterou necháme lehce zesklovatět, dokud nezačne při míchání "šustit".
Pak přidáme litr zeleninového vývaru, osolíme, opepříme. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni, až bude rýže poloměkká.
K takto připravené rýži vložíme 100 g špenátových listů a 250 g očištěných, na plátky nakrájených žampionů. Chvíli povaříme – stačí dvě tři minuty.
Na závěr přidáme (při co nejmírnějším ohni) 175 g krémového sýru nebo tučného tvarohu či žervé a jakmile se rozpustí, můžeme servírovat.
Podělte se s námi
Diskuse: Krémové rizoto se žampiony a špenátem
ČÍST VŠE / REAGOVAT