Krémové rizoto se žampiony a špenátem

Kategorie: Slaná jídla
Autor: Evuška
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Krémové rizoto se žampiony a špenátem

Ingredience

Na čtyři porce potřebujeme jeden pórek nakrájený na kolečka, lžíci oleje, 300 g rýže, 250 g žampionů, litr zeleninového vývaru, 100 g špenátových listů, sůl, pepř a 175 g krémového sýru (Philadelphia, Lučina nebo Fénix, může být i tučný tvaroh či žervé).

Postup přípravy

V hlubší pánvi nejprve na rozpáleném oleji osmahneme pórek. Vsypeme 300 g rýře, kterou necháme lehce zesklovatět, dokud nezačne při míchání "šustit".

Pak přidáme litr zeleninového vývaru, osolíme, opepříme. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni, až bude rýže poloměkká.

K takto připravené rýži vložíme 100 g špenátových listů a 250 g očištěných, na plátky nakrájených žampionů. Chvíli povaříme – stačí dvě tři minuty.

Na závěr přidáme (při co nejmírnějším ohni) 175 g krémového sýru nebo tučného tvarohu či žervé a jakmile se rozpustí, můžeme servírovat.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Krémové rizoto se žampiony a špenátem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci