Brynzové halušky

Kategorie: Slaná jídla
Autor: ajka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Brynzové halušky

Ingredience

Na čtyři solidní porce (i pět lidí se nají) si připravíme přibližně půldruhého kila brambor, půl kila brynzy, 400 g polohrubé mouky, 200 g slaniny, sůl a polovinu smetany na vaření.

Postup přípravy

Dáme do velkého hrnce vařit vodu. Oloupeme brambory a nastrouháme je na struhadle.

K nastrouhané hmotě přidáme polohrubou mouku a špetku soli. Vše důkladně zamícháme.

Do vroucí osolené vody přes síto protlačujeme bramborovou směs. Když halušky vyplavou, povaříme je ještě dvě tři minuty, scedíme a propláchneme.

Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvičce je krátce vysmahneme.

Brynzu rozmícháme se smetanou.

Na talíři halušky přelijeme brynzou se smetanou a navrch přidáme slaninu.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Brynzové halušky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci