Chřest se sýrem

Kategorie: Bezmasá jídla
Autor: Věra
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Chřest se sýrem

Ingredience

Potřebujeme jeden svazek zeleného chřestu, 100 g tvrdého sýru (nejlépeTre Corti nebo Gran Moravia), 100 g italského špeku nakrájeného na tenké plátky, extra panenský olivový olej na vytření pekáčku.

Příloha

bageta

Postup přípravy

Tvrdé konce chřestu jemně oloupeme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi pět minut. Chřest musí zůstat křupavý.

Poté ho okamžitě zchladíme v ledové vodě, aby si zachoval svěží zelenou barvu.

Olivovým olejem jemně vytřeme pekáček.

Každý stonek chřestu omotáme plátkem špeku a rozložíme vedle sebe do pekáčku.

Na chřest nastrouháme sýr a zakápneme olivovým olejem.

Pečeme v troubě na 180°C do lehkého zezlátnutí sýra.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Chřest se sýrem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci