Ricottový nákyp s cuketou

Kategorie: Bezmasá jídla
Autor: Lenka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Ricottový nákyp s cuketou

Ingredience

Na ricottový nákyp s cuketou pro čtyři osoby potřebujeme 350 g ricotty, 150 g smetany, dvě vejce, hrst nastrouhaného sýru, jednu větší cuketu, máslo, sůl, pepř, lžičku cukru a bazalkové pesto.

Postup přípravy

Rozmíchejte ricottu se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Osolte a opepřete a míchejte, až vznikne hladký krém.

Cuketu omyjte, oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte do krému.

Malé pečicí formičky vymažte máslem a naplňte je do tří čtvrtin krémem. Dejte péct do trouby při 180 stupních na 15 minut, až budou mini nákypy pěkně vyběhlé a lehce nazlátlé.

Pestop dejte vařit do kastrůlku spolu s trochou olivového oleje, špetkou soli a cukru. Nákypy vyklepněte z formičky a podávejte spolu s rajčatovou omáčkou.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Ricottový nákyp s cuketou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci