Vaše recepty - Masitá jídla

Pečená skopová kýta

Pečená skopová kýta
Potřebujeme 1/2 kg skopové kýty bez kosti, 1 lžíci kuliček jalovce, 100 g slaniny, rozmarýn a tymián....
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Konfitovaná kuřecí prsa a la bažant

Konfitovaná kuřecí prsa a la bažant
Potřebujeme 400 g kuřecích prsíček, 80 g anglické slaniny, po 40 g cukety, mrkve, celeru, cibule a másla, drůbeží vývar, divoké koření. Na kapustové pyré...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Křenová omáčka s hovězím

Křenová omáčka s hovězím
Pro čtyři strávníky potřebujeme 3/4 kg hovězího masa, 2 lžíce mouky, 2 dcl smetany, nastrouhaný křen, sůl....
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Jitrnice se šťouchaným bramborami a zelím

Jitrnice se šťouchaným bramborami a zelím
Na zabijačkovou dobrotu potřebujeme 4 jitrnice (pro čtyři jedlíky), 3 lžíce sádla, kilogram kysaného zelí, 1,5 kg brambor, kmín, sůl, ocet, cukr....
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Dvoubarevné maso

Dvoubarevné maso
Vepřové uzené koleno, hovězí oháňka, 2 cibule, 4 řapíkaté celery, 4 rajčata, olej, 3–5 stroužků česneku, 3 chilli papričky nebo lžička sušeného chilli,...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Jelení kotlety na červeném víně

Jelení kotlety na červeném víně
Na dvě kotlety z jelena potřebujeme 200 ml červeného vína, čerstvý rozmarýn, 6 kuliček jalovce, jednu červenou cibuli, 4 brambory, žampiony, vývar, máslo, sůl, pepř, kmín, šťávu z půlky citronu.
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Holandský řízek

Holandský řízek
Na čtyři porce potřebujeme půl kila mletého vepřového masa, 120 g tvrdého sýra (gouda nebo tučný eidam), trochu vody, pepř, sůl, majoránku, petrželovou...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Vepřové na cideru

Vepřové na cideru
Potřebujeme 1 kg vepřový ořech vcelku (nebo krkovice), 4 jablka, 4 cibule, máslo nebo sádlo, armagnac (nepovinně), Marinádu medovou, 4 stroužky česneku,...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Srnčí ragú se žampiony

Srnčí ragú se žampiony
Připravíme si kilo srnčí kýty, 300 g žampionů, 40 g strouhaného perníku, 8 kuliček celého pepře, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 2 středně velké bobkové listy, 3 snítky tymiánu, dvě cibule, čtyři mrkve, půlku menšího celeru, dvě lžíce brusinkové zavařeniny, jednu lžíci švestkových povidel, jednu lžíci krupicového cukru, pět lžic oleje, dvě lžíce másla, jednu lžíci drceného kmínu, 200 ml červeného vína, 200 ml vývaru, jeden citron (šťáva + kůra) a sůl.
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Karbanátky z kančího masa

Karbanátky z kančího masa
Na kilo mletého kančího masa potřebujeme dvě cibule, 50 g slaniny, dva stroužky česneku, strouhanku z jednoho rohlíku, dvě vejce, lžíci majoránky, tři...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Pečený králík

Pečený králík
Připravíme si celého králíka, dvě cibule, 200 g špeku, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, pět stroužků česneku, vývar na podlití.
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Kuře pečené s bramborami a jablky

Kuře pečené s bramborami a jablky
Připravíme si větší kuře, šest jablek, půl kila brambor, tři cibule, skleničku jablečného octa, skleničku jablečného želé, směs mletého koření (lžičku...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie

Pečená husa

Pečená husa
Připravíme si celou husu, sáček kmínu a sůl. Pro ty, kdo nemohou husí sádlo, nebo na ně prostě nemají chuť, mám doporučení dát raději přednost mladší...
zobrazit receptdiskuse (0) poradna galerie







Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci