Vepřové na cideru

Kategorie: Masitá jídla
Autor: Vesna
Doba přípravy: do 120 minut
Vepřové na cideru

Ingredience

Potřebujeme 1 kg vepřový ořech vcelku (nebo krkovice), 4 jablka, 4 cibule, máslo nebo sádlo, armagnac (nepovinně), Marinádu medovou, 4 stroužky česneku, pepř černý, sůl, šalvěj, 1 litr cideru (preferuji sec).

Příloha

Jako přílohu k masu podáváme špecle.

Postup přípravy

Maso potřeme směsí šalvěje, česneku, pepře, soli řádně ze všech stran

Dáme minimálně na hodinu do kastrolu s jedním litrem cideru.

Nakrájíme jablka a cibuli na čtvrtiny.

Maso vyjmeme opečeme ze všech stran prudce na másle v pekáčku.

Obložíme jablky, cibulí a zalijeme marinádou.

Pečeme cca 90 - 120 min v troubě při 160° C.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci