Kuře pečené s bramborami a jablky

Kategorie: Kuřecí maso
Autor: Magda
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Kuře pečené s bramborami a jablky

Ingredience

Připravíme si větší kuře, šest jablek, půl kila brambor, tři cibule, skleničku jablečného octa, skleničku jablečného želé, směs mletého koření (lžičku skořice, čtvrt lžičky muškátového oříšku, čtvrt lžičky zázvoru, čtvrt lžičky kardamomu a špetku nového koření), půl lžičky čerstvě umletého černého pepře, sůl a čerstvé lístky šalvěje.

Postup přípravy

Do hlubší pánve vlijeme jablečný ocet a jablečné želé a přivedeme k varu. Povaříme na mírném ohni za neustálého míchání přibližně dvacet minut, dokud se omáčka nezredukuje na objem menšího hrníčku. Pak ji odstavíme, přidáme směs mletého koření a důkladně promícháme.

Hotovou jablečnou omáčku rozdělíme na dvě stejné dávky a necháme odstát.

Do předehřáté trouby dáme asi na hodinu péct osolené kuře. Po hodině je potřeme jablečnou omáčkou z první dávky, posypeme pepřem, přidáme nakrájené brambory a jablka a necháme péct další hodinu.

V průběhu pečení ještě dvakrát potřeme kuře jablečnou omáčkou a dvacet minut před koncem pečení přidáme nakrájené cibule.

Zbytek šťávy z pečení vlijeme do pánve, přidáme celou druhou dávku jablečné omáčky a za důkladného míchání lehce povaříme. Dochutíme pepřem a solí.

Upečené kuře s bramborami a jablky naservírujeme na talíř, podáváme s omáčkou a ozdobené čerstvými lístky šalvěje.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Kuře pečené s bramborami a jablky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci