Kategorie: | Husy, kachny, slepice |
---|---|
Autor: | Kája |
Doba přípravy: | nad 90 minut |
Diskuse: | žádný příspěvek |
Husu očistíme a posolíme. Sádlo můžeme odřezat a vyškvařit zvlášť.
Než husu dáme péci, posypeme ji kmínem. Na pekáči ji pak podložíme, aby se nepřipekla. Dáme do trouby a za stálého polévání pečeme.
Když husa zčervená, obrátíme ji a propícháme na prsou, pod křídly i kolem stehen. Odebereme přebytečný tuk a pečeme dočervena.
Potom už jen slijeme z pekáče všechnu šťávu a husu necháme dopéci bez ní. Bude tak mít křehkou a křupavou kůrku.
Mezitím dusíme zelí a vaříme knedlíky – nejčastěji klasické houskové.
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.