Holandský řízek

Kategorie: Mleté maso
Autor: Vlasta
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Holandský řízek

Ingredience

Na čtyři porce potřebujeme půl kila mletého vepřového masa, 120 g tvrdého sýra (gouda nebo tučný eidam), trochu vody, pepř, sůl, majoránku, petrželovou nať, jedno vejce, hladkou mouku, strouhanku a olej na smažení.

Příloha

brambory, bramborová kaše, chléb

Postup přípravy

Sýr nastrouháme nahrubo, petrželovou nať posekáme nadrobno.

Mleté maso dobře vymícháme s trochou vody, osolíme a přidáme sýr, koření, petrželovou nať a pořádně prohněteme.

Ze směsi připravíme osm až deset karbanátků.

Karbanátky obalíme v klasickém trojobalu (hladká, vejce, strouhanka) a usmažíme v oleji (vyšší vrstva) do zlatova.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Holandský řízek

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci