Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Holandský řízek
Ingredience
Na čtyři porce potřebujeme půl kila mletého vepřového masa, 120 g tvrdého sýra (gouda nebo tučný eidam), trochu vody, pepř, sůl, majoránku, petrželovou nať, jedno vejce, hladkou mouku, strouhanku a olej na smažení.Příloha
brambory, bramborová kaše, chléb
Postup přípravy
Sýr nastrouháme nahrubo, petrželovou nať posekáme nadrobno.
Mleté maso dobře vymícháme s trochou vody, osolíme a přidáme sýr, koření, petrželovou nať a pořádně prohněteme.
Ze směsi připravíme osm až deset karbanátků.
Karbanátky obalíme v klasickém trojobalu (hladká, vejce, strouhanka) a usmažíme v oleji (vyšší vrstva) do zlatova.
Podělte se s námi
Diskuse: Holandský řízek
ČÍST VŠE / REAGOVAT