Jitrnice se šťouchaným bramborami a zelím

Kategorie: Rychlovky do 30 min.
Autor: Justa
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Jitrnice se šťouchaným bramborami a zelím

Ingredience

Na zabijačkovou dobrotu potřebujeme 4 jitrnice (pro čtyři jedlíky), 3 lžíce sádla, kilogram kysaného zelí, 1,5 kg brambor, kmín, sůl, ocet, cukr.

Postup přípravy

Kysané zelí propláchneme, vložíme do hrnce, zalejeme trochou vody přidáme lžičku (mletého) kmínu, trochu posolíme a podusíme do měkka (kdo chce, zahustí jíškou - já nezahušťuji). Dochutíme octem a cukrem.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, osolíme a rozmačkáme s lžící sídla.

Rozpálíme sídlo na pánvičce a v něm opečeme jitrnice. Kdo má rád křupavou kůrku, může je dát na chvilku zapéct do trouby vyhřáté na 160-170 °C.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Jitrnice se šťouchaným bramborami a zelím

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci