Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Vepřové na cideru
Ingredience
Potřebujeme 1 kg vepřový ořech vcelku (nebo krkovice), 4 jablka, 4 cibule, máslo nebo sádlo, armagnac (nepovinně), Marinádu medovou, 4 stroužky česneku, pepř černý, sůl, šalvěj, 1 litr cideru (preferuji sec).Příloha
Jako přílohu k masu podáváme špecle.
Postup přípravy
Maso potřeme směsí šalvěje, česneku, pepře, soli řádně ze všech stran
Dáme minimálně na hodinu do kastrolu s jedním litrem cideru.
Nakrájíme jablka a cibuli na čtvrtiny.
Maso vyjmeme opečeme ze všech stran prudce na másle v pekáčku.
Obložíme jablky, cibulí a zalijeme marinádou.
Pečeme cca 90 - 120 min v troubě při 160° C.
Podělte se s námi