Pečený králík

Kategorie: Králičí maso
Autor: Olina
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Pečený králík

Ingredience

Připravíme si celého králíka, dvě cibule, 200 g špeku, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, pět stroužků česneku, vývar na podlití.

Příloha

Bramborové knedlíky a špenát.

Postup přípravy

Nakrájíme si cibuli na drobno a špek na malé kostičky.

Králíka omyjeme a naporcujeme, ze všech stran osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli a posypeme kostkami špeku. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list a podlijeme trochou vývaru nebo vody

Maso zakryjeme pečicím papírem a dáme do rozehřáté (na 200 °C) trouby, pak teplotu mírně snížíme.

Když je maso asi po hodince měkké, odkryjeme ho a vypečeme dozlatova.

Na talíři servírujeme králičí maso, přidáme špenát, bramborové knedlíky a přelijeme šťávou z pečení.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Pečený králík

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci