Srnčí ragú se žampiony

Kategorie: Zvěřina
Autor: Karla
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Srnčí ragú se žampiony

Ingredience

Připravíme si kilo srnčí kýty, 300 g žampionů, 40 g strouhaného perníku, 8 kuliček celého pepře, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 2 středně velké bobkové listy, 3 snítky tymiánu, dvě cibule, čtyři mrkve, půlku menšího celeru, dvě lžíce brusinkové zavařeniny, jednu lžíci švestkových povidel, jednu lžíci krupicového cukru, pět lžic oleje, dvě lžíce másla, jednu lžíci drceného kmínu, 200 ml červeného vína, 200 ml vývaru, jeden citron (šťáva + kůra) a sůl.

Příloha

čerstvý chléb

Postup přípravy

Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky asi třícentimetrové.

Ve větším kastrole rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou celer, mrkev a cukr.

Jakmile začne karamelizovat, přidáme maso a krátce opečeme ze všech stran.

Přidáme citronovou šťávu, bobkové listy a tymián, nastrouháme citronovou kůru.

Zalijeme vývarem, červeným vínem a osolíme. Dusíme pod pokličkou v troubě cca 2 hodiny na 200 °C.

Zahustíme strouhaným perníkem a dochutíme brusinkovou zavařeninou a povidly.

Žampiony na másle osmažíme, dochutíme solí, drceným kmínem a přidáme do omáčky.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Srnčí ragú se žampiony

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci