Jelení kotlety na červeném víně

Kategorie: Zvěřina
Autor: Helena
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Jelení kotlety na červeném víně

Ingredience

Na dvě kotlety z jelena potřebujeme 200 ml červeného vína, čerstvý rozmarýn, 6 kuliček jalovce, jednu červenou cibuli, 4 brambory, žampiony, vývar, máslo, sůl, pepř, kmín, šťávu z půlky citronu.

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C, brambory omyjeme, osušíme a pečeme v troubě 40 minut. Po mírném vychladnutí úderem dlaní brambory rozmáčkneme.

Jelení kotlety vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme. Rozpálíme grilovací pánev, potřeme ji olejem a grilujeme 7 minut z každé strany. Kotlety přendáme na talíř a pod alobalem necháme asi 10 minut odpočinout.

V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájené žampiony, které dochutíme solí a kmínem. Opečeme je dozlatova.

Žampiony vyjmeme, do výpeku vlijeme vinnou marinádu z masa, přidáme vývar, provaříme do požadované hustoty. Na závěr přidáme na zjemnění omáčky máslo a citronovou šťávu.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Jelení kotlety na červeném víně

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci