Pečená husa

Kategorie: Husy, kachny, slepice
Autor: Kája
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Pečená husa

Ingredience

Připravíme si celou husu, sáček kmínu a sůl. Pro ty, kdo nemohou husí sádlo, nebo na ně prostě nemají chuť, mám doporučení dát raději přednost mladší drůbeži. To mám už z domova vyzkoušené:))

Postup přípravy

Husu očistíme a posolíme. Sádlo můžeme odřezat a vyškvařit zvlášť.

Než husu dáme péci, posypeme ji kmínem. Na pekáči ji pak podložíme, aby se nepřipekla. Dáme do trouby a za stálého polévání pečeme.

Když husa zčervená, obrátíme ji a propícháme na prsou, pod křídly i kolem stehen. Odebereme přebytečný tuk a pečeme dočervena.

Potom už jen slijeme z pekáče všechnu šťávu a husu necháme dopéci bez ní. Bude tak mít křehkou a křupavou kůrku.

Mezitím dusíme zelí a vaříme knedlíky – nejčastěji klasické houskové.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Pečená husa

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci