HOROSKOP SPECIÁL: Zdraví – Jak na tom budeme v roce 2017

27.12.2016 00:00   |   Ezoterika - ROČNÍ HOROSKOP
Zatímco v našem prvním speciálu k Velkému horoskopu portálu ŽenyproŽeny na rok 2017 jsme probírali lásku a vztahy partnerské, tak náš další speciál se zaměří na to, jak bude jednotlivým znamením zvěrokruhu sloužit zdraví.

horoskop

Základní část - Velký horoskop portálu ŽenyproŽeny: Co nás čeká v roce 2017 - najdete ZDE.

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

Do nového roku nevstupujete Berani příliš nabiti energií. Dobrá zpráva je, že se postupně začne situace měnit ve váš prospěch!

Žádné revoluce se sice konat nebudou a vy se připravte na energetický tobogán, přesto pocítíte úlev u. Nic se nebude vyvíjet přímočaře a tak projdete často zkouškou trpělivosti, což je pro vaši ohniváckou povahu velká zkouška.

Rozhodně nepřeceňujte své schopnosti a možnosti, zcela by vás to vyčerpalo! Je proto nanejvýš nutné, abyste zavčas našli taktiku proti stresu. Ten vám hrozí zejména v jarních měsících a pak zase v době vrcholícího podzimu.

Nepodceňujte únavu, šetřete se. Přepínání vám může oslabit imunitu. Podpořte své tělo vitamíny, zdravou stravou, omezte alkohol.

Mnozí z vás objeví kouzlo alternativních přístupů k zdraví a životosprávě. Snahu zbavit se zlozvyků sice nedotáhnete do konce, ale i první pokusy a uvědomění si problému je dobrým krokem do budoucna, jak vyjít vstříc svému tělu.

Nejlépe vám, Berani, bude při soutěživých aktivitách, ve fitku, kde rychle vybijete nashromážděný tlak, při tanci či klidné relaxaci u otevřeného ohně.

BÝK (21. 4. – 21. 5.)

Tento rok vám neodpustí nic z vašich zlozvyků. Jasně vám vaše zdraví ukáže, kde máte slabinu.

Zejména vše bude spojeno s vaší špatnou životosprávou, stresem a závislostmi. Můžete mít potíže se zažíváním. Budete muset přehodnotit své labužnictví a sklon k mlsání.

Skvělé ale bude to, že vás zdravotní potíže nezlomí, ale naopak katapultují do pozice optimistického bojovníka, který chce pro sebe změnu a myslí to vážně!

S tímto postojem zdoláte potíže, najdete řešení a nastavený trend budete schopni držet. Více pohybu, alternativní přístupy, operace radikálně řešící dlouhodobé obtíže aj. další postupy, vás opět postaví na nohy.

V předjaří si dejte pozor na dýchací cesty, posilujte imunitu. Teplotní výkyvy vám nikdy nedělají dobře, proto si dejte především v létě pozor na klimatizované prostory.

Nehledejte řešení v aktivitách, v nichž nárazově vydáte energii, ale pro vás se hodí spíš pohyb, který rovnoměrně zatíží celé tělo. Hledejte nové cesty nejen ke svému fyzickému zdraví, ale také k optimistickému pohledu na svět.

Otužujte se i psychicky, nezapomeňte, že veselá mysl, je půl zdraví, a nejlepším lékem je smích!

BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)

Chce to změnu! Zklidněte svůj životní běh, vychutnávejte si život, zabojujte proti věčnému stresu, naučte se vypínat svůj stále zaměstnaný mozek a nenechte se vláčet okolnostmi!

Jinak na vás dopadne dlouhodobé přepínání se a mnohým z vás by hrozil kolaps. Potřebujete lépe spát a také ozdravit svůj životní styl, naladit se na optimistickou notu. Pak vás nic neudolá.

Jestliže budete ke svému tělu vstřícní, pak by vás nemělo ohrožovat nic závažného. Věnujte pozornost každému zdravotnímu propadu, tedy i obyčejnému nachlazení.

Nejvíce se věnujte péči svým průduškám v zimních měsících a předjaří a pak ještě v listopadu s nadcházejícími plískanicemi. Dobré je i podpořit svůj imunitní systém nejlépe přírodními prostředky.

Ohrozit pak můžete sami sebe svou neopatrností a spěchem, zejména za volantem. K dobré kondici by vám měl stačit pravidelný pohyb, veselá mysl, dostatek času na své koníčky a cestování.

Zvolíte-li jako prevenci pobyt v lázních, připíšete si pro sebe velké plus.

Tajemství kamenů

Pro zdraví i peníze
Moc křišťálu
Jak a čím působí
Jak působí na čakry
Suiseki – střežený poklad
Posvátné megality

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Letos se budete muset snažit zharmonizovat duši s tělem. I když se můžete cítit psychicky skvěle, bude to vaše tělo, které si řekne o pozornost a naopak.

Věnujte proto zvýšenou pozornost všem zdravotním n eduhům, které jindy přehlížíte, vsaďte také na prevenci a posilování imunity. Pak vás nemůže nemile zaskočit oteklá celá ruka po obyčejném bodnutí komárem nebo pořádná rýma po malém ofouknutí.

Ruku v ruce s tím by měla jít i úprava životosprávy a vyhlášení nesmiřitelného boje proti račímu největšímu nepříteli – alkoholu. Není od věci, necháte-li si pomoc od odborníků.

Preventivní vyšetření by mělo být pro vás letos samozřejmostí. Základem vašeho úspěchu v přístupu ke svému zdraví bude především pochopení, že musíte vyvažovat péči o druhé i péčí o sebe. Už žádné obětování se!

Jelikož často od svých potíží utíkáte k řešení obtíží těch, u nichž to považujte za nutné, letos vám dojde, že musíte zůstat u sebe. A pokud to neuděláte, okolnosti vás k tomu donutí nepříjemnými obtížemi.

Raději se proti naučte včas vymezit, naladit se na sebe, opečovat sami sebe.

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Měli byste pamatovat na zadní kolečka a věnovat se sobě víc do hloubky. Jestliže jste nikdy neslyšeli pojem psychosomatika, tak byste ho měli neprodleně vygooglovat.

Svůj zdravotní stav byste měli dát do přímé souvislosti s množstvím stresu, nezdravého životního stylu a především svou psychikou a nedořešenými problémy.

Zájem o své tělo nastartujte skrze péči o svou duši. Bude to od vás vyžadovat ztišení, nahlédnutí do svého nitra, zklidnění. Jde to trochu proti vaší bujaré povaze, ale přesto záhy zjistíte, jak očistný vliv to na vás má.

Objevíte jinou a daleko hlubší radost a zdroj vlastní síly. Tato cesta vás navíc letos může ochránit před náhlými karamboly a nebezpečími.

Ty na vás číhají vzhledem ke kolotoči, na kterém letos pojedete, ve všem vašem konání, takřka na každém kroku v podobě vaší nepozornosti, zbrklosti a uspěchanosti.

Výrazně ke zvýšenému riziku přispěje i vaše bytostná potřeba se předvádět a být všude první a nepřekonatelní. Moudré je ubrat a protentokrát poslechnout jinou lví neřest, kterou je lenost.

Ano, odpočívejte a lenošte nejlépe v lázních či na masážních lůžkách.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

PANNA (23. 8. – 22. 9.)

Většinou se budete cítit plni energie a bez obtíží. Ale nenechte se překvapit, zdravotní potíže mohou přijít bez většího varování.

Pro vás víc než pro jiná znamení platí, že se musíte hýbat a tím ze své analyzující mysli uvolňovat přebytek myšlenek.

Tento rok tomu není jinak a vy si svou dobrou kondici budete muset zasloužit poctivou dřinou cílenou spíš než na posilování na uvolnění ze stresu, ten se totiž stane hlavním nepřítelem vašeho zdraví.

Doposud užívané techniky totiž nezaberou na jeho odbourání a vy budete muset najít účinnější prostředky. Naladění mysli na pozitivní notu jde s tím ruku v ruce.

Vyhlaste boj svým zlozvykům, které vám zkracují život. Přejídání a nikotin v kombinaci s alkoholem vám letos beztrestně neprojde! Potřebujete posílit zažívací trakt, nebude tedy na škodu vyhnout se alergizujícím potravinám a doplnit do stravy zakysané mléčné výrobky.

Na jaře byste si měli naplánovat jarní detoxikační kúru, přes léto hodně pohybu a plavání nejlépe v moři. Nezanedbejte ani preventivní prohlídky, očkování, zahrňte do této kategorie i kontrolu zraku, abyste při řízení vozidla nic nepřehlédli.

VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

Boj se svými chutěmi a mlsáním znáte už dobře a nejinak tomu bude i letos. Sladkostmi a podobnými neřestmi totiž letos můžete zahánět stres a pocit, že se nezastavíte, a také tím dobíjíte baterky. Opak je pravdou.

Jedině změna jídelníčku, odlehčení stravy a pohyb je zárukou, že si nezaděláte na zdravotní potíže, které by se spíš mohly manifestovat v následujících letech.

Zanedbávat drobná onemocnění s myšlenkou, že potíže „rozchodíte“ také není tím správným přístupem. Měli byste absolvovat i preventivní lékařskou prohlídku.

Budete-li ale na sebe vyladěni, občas vnesete do svého životního běhu odpočinek, sport, budete si dělat radosti, a bez zbytečných emocí se i vymezíte nárokům okolí, pak vaším zdravím nic neotřese.

Klidně si budete moct dovolit dořešit zdravotní potíže případnou operací. Postupné změny vašeho životního stylu se vám mohou stát nakonec tak samozřejmé, že překvapíte sami sebe.

Budou dlouhodobým zdrojem energie, kterou letos budete díky zápřahu v práci i doma, opravdu potřebovat.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Barvy nemluví a přece jsou slyšet
Pro všední dny: Jak si udržet krásu
Třetí život máme všichni. A kdy?
Versailles má unikátní muzeum vůní

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Nebudete si moct stěžovat na nedostatek energie. Ostatně výzev vás čeká tolik, že si ani nevšimnete, jestliže vám nějaké síly ubydou.

Letos ani tak nepůjde o nějaký nárůst svalů a fyzický dril, jako o zklidnění mysli, dostatek odpočinku i pobývání sami se sebou. Budete totiž potřebovat dost času na to, abyste si ve své hlavě zpracovali to, co vás potká, a abyste už nehráli s okolím stejné hry jako v minulosti.

Potřebujete ve svém životě změnu! A to jak postojů, tak i návyků. To vás hodí do psychické pohody. Ta pak bude stát za vašim pevným zdravím a nedovolí, aby se cokoli ve vás „rozbilo“.

I alternativní přístupy k prevenci či léčbě neduhů budou přínosné, obohatí vás i jiným úhlem pohledu na vztah těla a mysli, a začnete svému životu jasněji rozumět.

Pochopíte, jak je důležité láskyplné objetí nebo jak vám ubližují polykané neprožívané emoce. Najděte si aktivity, které vás jich zbaví, vyčistí vám hlavu. Rozhodně by to neměly být žádné návykové látky.

Těch je nejvyšší čas se zbavit a už je do svého života nepouštět na rozdíl od zdravé výživy, a pravidelného spánku.

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

Tento rok není nijak výrazně zdravotně zátěžový, a pokud budete jen trochu vnímaví na to, co vám tělo sděluje, projdete jím bez úhony.

To neznamená, že nemůžete mnohé zlepšit. Nějaké to kilo dolů, více zeleniny na talíři a méně alkoholu ve sklence, vám jistě udělá dobře.

Vzhledem ke značnému tempu, který bude tento rok určovat vaše kroky, se nevyhnete stresu. Procházíte ostatně zkouškou toho, jak si umíte přeorganizovat svůj dosavadní binec ve svém životě, a zdraví bude jedním z ukazatelů, zda se vám to daří. Nepřeceňujte proto své síly, netlačte na pilu a některé nároky své i okolí, řešte s rozumem a nadhledem.

Nemusíte všechno stihnout, stačí si určit priority. Měl by vám zůstat čas na pohyb, koníčky i partnera. Cestování vám dělá dobře vždycky, ale buďte při něm rozvážnější než jindy, za volant sedejte beze spěchu, a to platí zejména pro letní měsíce.

Nepodceňte únavu a ani známky nastávající zdravotní disbalance. Potrápit vás může i zažívání, to když stres spojíte s přemírou kávy a nepravidelnou stravou.

Nezapomínejte na své typické střelecké způsoby, kdy vaše hlava míří k nebesům, ale tělo ji nemusí vždy stíhat. Zůstaňte tedy raději při zemi a zabojujte za své fyzično.

JAK BÝT KRÁSNÁ
PODLE MĚSÍCE

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

Nedá se říct, že budete letos sršet energií, budete s ní naopak muset šetřit a pravidelně dobíjet své baterky.

Přemíra pracovního vypětí a s tím spojený stres se bude podepisovat na vašem zdraví, ale vy budete mít tendenci přehlížet varování. To se vám může nevyplatit a vy můžete skončit v i v nemocnici.

Mezi zdravotní návyky byste měli zařadit vedle pasivního odpočinku a vydatného spánku i pravidelné cvičení, které vám pomůže proti tomu, aby se ručička vaší váhy nedostala za některé pro vás nepřípustné hodnoty.

Také stravu můžete považovat za lék. Letos byste neměli vsadit výkon v posilovně, ale spíš na pravidelnou lehkou podporu kondice.

Hodně bude také záležet na vaší psychické pohodě, která bude spíš na houpačce. Veďte se k tomu, abyste uměli zkrotit svoje vzteky, které spíš plynou z řady nedorozumění, nepochopení sebe sama i druhých a z touhy druhým naordinovat postupy, které vy považujete za správné.

Změna v tomto uvažování vám přinese výraznou úlevu. Nemusíte být na vše sami, dnes zajít za psychoterapeutem či koučem je znakem pokrokovosti a ne ostudou.

ČAKRATAJEMSTVÍ KAMENŮ

JAK PŮSOBÍ NA ČAKRY

VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

Máte před sebou rok, v němž se zbytečně nešturmujte k olympijským rekordům. Vaše tělo potřebuje spíše relax, stabilizující a uklidňující přístup, zpevňování a žádný násilný přístup, kdy může hrozit spíš zranění z únavy a přetížení.

Měli byste pokračovat v nastoupených ozdravných trendech, které jste si ozkoušeli, že vám zlepšují kondici a podporují vaše zdraví.

Rozhodně byste měli odolat návratům ke starým zlozvykům! Vaše zdraví by na to okamžitě negativně reagovalo a navíc by to podkopalo i vaši psychickou stabilitu.

Naštěstí bude vaše zdraví vzkvétat už jen tím, že se budete dobře cítit ve společnosti svých přátel a známých, s kterými se budete dobře bavit a získáte tak mnoho nových podnětů.

Přesto si dejte pozor na styl „kavárenského povaleče“, protože ten vám letos nepřinese nic dobrého. Na jaře pochopíte, které vztahy vás vysávají a berou energii a pochopíte, že se jich musíte zbavit, aby váš život mohl být čistší.

Jestliže budete chtít na sobě výrazněji zapracovat, změnit svůj životní styl, počkejte si raději do června, kdy nastane ten správný příznivý čas.

RYBY (21. 2. – 20. 3.)

V kalupu, v němž budete letos žít, a ve fascinaci, jak se vám otevřely životní možnosti, snadno zapomenete na to, jak moc své tělo potřebujete mít v kondici a zdravé.

Budete se cítit naplněni energií a ani vám nepřijde na mysl, že by vám snad něco chybělo. A to je past, do které nespadněte!

Bude nutné, abyste si včas uvědomili, že i tělo potřebuje vaši pozornost a pravidelnou údržbu.

Neměli byste nic ponechat náhodě, projít preventivní prohlídkou, dál bojovat proti svým neduhům, a dokonce využít příznivé doby na to, jak s nimi definitivně zatočit.

Jakmile se objeví nějaká zdravotní potíž, zareagujte rychle a nedejte jí šanci, aby se vám uhnízdila v těle. Základem pro vaši kondici nebude nic silového.

Netravte tedy každý den v posilovně nebo v tretrách, ale pravidelně a vyváženě jezte, odpočívejte nejen fyzicky, ale i duševně a dostatečně spěte.

Pokud jste ještě nikdy nezkusili autogenní trénink, muzikoterapii, jógu či meditace, okuste kouzlo těchto technik, mohli byste v nich najít skvělý preventivní lék do budoucna.

Voda a čerstvý vzduch, odložení cigaret a alkoholu bude to nejlepší, co pro sebe můžete udělat.

Jana Tamchynová

• • •

Ve třetím SPECIÁLU si přiblížíme, jak se bude lidem, narozeným v jednotlivých obdobích, vyvíjet situace v rodině.


Diskuse: HOROSKOP SPECIÁL: Zdraví – Jak na tom budeme v roce 2017

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci