Životní cesta v jednotlivých životních úsecích

29.11.2013 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Seriál o číslech a jejich vibracích pokračuje návodem, jak využívat to, co jsme se v předchozích dílech naučili, a jak se ještě víc dozvědět v detailech o tom, co nás v životě provází a ovlivňuje.

numerologie

V předchozích dílech jsme se naučili, jak se vypočítá naše životní číslo, neboli číslo osudu, životní cesta. Rovněž tak již umíme výpočíst osobní roční vibrace.

Jenže, tyto jednotlivé roční vibrace (ORV 1 – ORV 9) vytváří celky, které se nesou v určitém duchu.

Náš život se ubírá v devítiletých cyklech. Jejich síla a závažnost nastupuje až v době určité zralosti člověka, tj. když se dosáhne věku tzv. duchovní dospělosti. Do této doby jsme vedeni energiemi čistě jen životní cesty a osobních ročních vibrací.

Dojdeme-li k věku duchovní dospělosti, vyvstávají před námi konkrétní úkoly na čtyři období devítiletých cyklů.

Životní devítiletý cyklus jedničky

Cyklus pod vibrací čísla jedna prověřuje naši sebejistotu a samostatnost, jde o čas sebehledání. Celých devět let bude osobnost procházet poznáváním sama sebe. Je pravděpodobné, že se značně změní její pohled na život, osobnostní postoje, dojde k přehodnocení žebříčku hodnot.

Základem je naučit se samostatnosti, být druhým inspirací a příkladem, ujasnit si své ideály. Často se v tomto období stane z jedince vůdčí dynamická osobnost, s jasnými vizemi životního poslání, ujasněnou koncepcí, čeho chce dosáhnout a také s kým.

Řady přátel a známých, podporovatelů i obdivovatelů se rozrůstají. Stejně tak je i dost odpůrců, kterým se učí jedinec čelit především svou vírou, prací a argumenty.

Na konci tohoto cyklu, v němž se zraje pod větším tlakem než v jiných devítiletých cyklech, se z jedince stává osobnost, někdy i samorost, který umí vzít život do vlastních rukou a dívá se do života s naprosto jinou sebedůvěrou než na začátku tohoto cyklu.

Cyklus jedničky a ORV 1

Tento rok nebývá nejradostnější, protože přináší pocity osamělosti a opuštěnosti a to i v případě, že jedinec stojí v kruhu svých přátel. Velká introspekce do vlastního nitra, zpytování vlastních motivací k životu, může být podnětem k pokládání si existenciálních otázek.

Ti lidé, kteří nejsou příliš sebejistí, nakročí v tomto roce k budování základů pro lepší sebehodnocení a potkávají se s příležitostmi, které jim ukazují je samé v tom lepším světle, aby tak mohli nabírat zkušenosti o sobě samých bez vlivu druhých.

Naopak lidé s přemírou sebejistoty, zaslepení vlastním egem se díky svým postojům mohou dostávat do jakési izolace. Jejich chování nebývá tolik podporováno a dostávají takovou zpětnou vazbu, aby začali chápat, že bude nutná změna.

Zkrátka tento rok znejistí, nastaví zrcadlo, dá prostor být sám se sebou a tím přitom otevře cestu k novému vidění sebe sama.

Cyklus jedničky a ORV 2

Pro osamocené přichází rok jisté úlevy, který slibuje možnost rozvíjet již stávající kontakty, sbližovat se s druhými. Je možné začít na nesmělých základech budovat pevnější vstřícné vztahy, které mohou víc nastavovat zrcadlo vlastní schopnosti vytvářet pevný vztah.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Jedinec prochází rozvojem prociťování, vnímá vše, co se kolem něj děje ostřeji, citlivěji reaguje, zejména se rozvíjí intuice.

Cyklus jedničky a ORV 3

Tento rok znamená otevření se širšímu společenství, potkávání s přáteli i navazování dalších přátelství, která mohou být třeba jen zájmová. Zvětšuje se i sebekritický pohled na sebe sama.

Člověk si najednou začne ostře uvědomovat své potřeby, zejména v oblasti spolupráce s okolím a také se sebou samým. Energie tohoto roku podněcuje k tvorbě, uplatnění vlastních tvůrčích schopností, zejména k ochotě něco se nového učit, poznávat, cestovat, zažívat dobrodružství a studovat.

Nejde jen o teoretická studia, ale i o učení se manuálním zručnostem a také propojování vlastních talentů s novými činnostmi, které se mohou stát základem budoucího úspěchu.

Úskalím této vibrační kombinace je možný únik od reality do snového idealistického světa představ o vlastních schopnostech, neustálé mluvení o tom, co všechno je možné dokázat, bohužel bez jakékoli realizace.

Cyklus jedničky a ORV 4

V tomto roce dojde k jakémusi zpomalení vývoje oproti překotnosti a nadšení předchozího roku. Vzniknou totiž situace, které začnou prověřovat schopnost zrealizovat všechny vlastní tvořivé projekty, je třeba snést sny na pevnou zem a dát jim nějaký reálný základ.

Tajemství kamenů

Pro zdraví i peníze
Moc křišťálu
Jak a čím působí
Jak působí na čakry
Suiseki – střežený poklad
Posvátné megality

Tato vibrace vyžaduje poctivou organizovanou práci a chce i výsledky. Jedinec musí v sobě najít osobní sílu, zápal, odvahu a systematickou píli, aby v ní obstál. Nicméně jestliže se jen trochu snaží, vše by se mělo dařit, a jestliže plány a sny předchozího období byly jen trochu reálné, pak může jít o rok nesmírně úspěšný.

Může zaručit finanční satisfakci za vynaložené úsilí. Dá se v něm zbavit balastu nereálných požadavků sama na sebe a vybudovat dobrý základ pro další období. Když ale jedinec propadne pesimismu a příliš lpí na nereálném, může velmi snadno onemocnět, přijít o finanční prostředky a jeho ego dostane značnou trhlinu, ale i velkou šanci znovu začít, i když v obtížnějším postavení.

Celý tento rok je potřeba vyrovnávat pracovní úsilí s odpočinkem a pochopit, jaký styl práce, jaké pracovní tempo a výdrž jedinci vyhovuje.

Cyklus jedničky a ORV 5

Omezení předchozího roku odplouvají a přichází určité uvolnění z předchozích omezujících závazků. Je možné si odpočinout a i trochu lenošit a užívat si nashromážděných úspěchů pro to, aby jedinec poznal, co by ještě chtěl získat víc.

Může jít o nová dobrodružství, nové plány, objevování dalších vlastních radostí. V tomto roce je dokonce možný zásadní odklon od předchozích činností. Narůstá odvaha zkusit si něco nového, zvyšuje se zájem o různorodé projekty.

Bohužel s odhodláním k novým a zvídavým životním krokům je spojen i vnitřní neklid, nestálost, krátkodobost započatých projektů, rychlé opadnutí zájmu, sklony k risku a dobrodružnosti.

Cyklus jedničky a ORV 6

Tento rok znamená jakýsi návrat do lůna rodiny, k přátelům a pevným vztahům. Odhaluje tedy jedinci, co je pro něj nosná priorita. Zvyšuje se jeho zájem o budování harmonického zázemí, partnerského vztahu, eventuálně založení rodiny.

V tomto roce často dochází k setkání s osudovými lidmi, kteří mohou zvrátit dosavadní způsob života, obohatit, ale i ochudit. Každopádně je ale prověřována věrnost, ochota pečovat, podvolit se, ale i ochraňovat druhé. Zvětšuje se opět vnímavost k tvořivosti, zejména v oblasti umění.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Jedinec mívá tendenci budovat si svůj domov jako obraz sebe sama a maximálně se druhým věnovat. Výzvou tohoto roku je naučit se starat a pečovat i sám o sebe, harmonizovat sám sebe. Může docházet k velké změně v oblibě barev a materiálů, v image, účesu, šatníku apod.

Cyklus jedničky a ORV 7

Přichází prověrka samostatnosti a nezávislosti. Ochota pro druhé se obětovat se pomalu rozplývá a jedinec zjišťuje, že je nutné si nastavit hranice, že musí umět žít i sám za sebe a ne jen za druhé ale také ne jen pro sebe. Těžkosti přináší jakákoli vybudovaná závislost na někom druhém, prostředí, práci apod.

Proto v tomto roce dochází k převratným rozhodnutím, rozmíškám, které ale nemusí dosavadní vztahy ničit, ale naopak je povyšují na formu spolupráce a partnerství, které by mělo vyhovovat všem stranám.

Nicméně nemusí jít o lehce získávané zkušenosti, spíše je třeba se připravit na malá zemětřesení, při nichž je nutné si uvědomit, na čem že stojí vlastní život, připomenout si nosné hodnoty, začít znovu věřit sám sobě (jen ale jinak než na začátku tohoto devítiletého cyklu).

Cyklus jedničky a ORV 8

Jako vždy přináší tento rok tlak k ustanovení rovnováhy a v tomto jedničkovém devítiletém cyklu jde konkrétně o ustanovení vnitřní rovnováhy a smíření sám se sebou. Je to tedy rok náročnější, ale na druhou stranu může přinést skvělé výsledky a i úspěch.

CHIROMANTIE

Ukaž mi svou ruku a já ti
řeknu, co tě v životě čeká...

Láska i smrt vepsaná v dlaních

Je třeba si zvyknout, že chvíli je to tak a chvíli zase naopak. Střídají se výhry s prohrami a to tak dlouho, dokud není vše, co ještě v jedinci nebylo v rovnováze znovu vyneseno na povrch, znovu odžito a znovu zkušeností nezpracováno a dokud není postoj změněn.

Celý rok navíc vede k utužování nosných a produktivních vztahů a pracovních činností, které mají budoucnost a rozhodně by měly být v životě dál opečovávány. Jen je nutné najít k tomu tu správnou míru a formu.

Cyklus jedničky a ORV 9

Je to očistný rok, kterým končí jeden cyklus a začíná další. Vnáší proto do života důležitá rozhodnutí, která jedinec třeba i dlouhá léta odkládal, anebo si je nechtěl připustit.

Otevírají se oči pro vidění všech podstatných maličkostí, které je třeba ze života odstranit nebo zahájit jednání k jejich změně. Už není ochota a ani příležitost dál s tím, co je pociťováno jako neosobní, žít.

Může dojít k rozchodům, stěhování, hledání sebe sama a jiného místa k žití, s jinými lidmi a jinak. Co bylo vybudováno na špatných základech, to se bortí. Pomalu ale jistě si jedinec uvědomuje, že potřebuje žít v některých ohledech jinak.

kopretinaKVĚTINOVÝ
HOROSKOP

Umí proto udělat bolestná a nepopulární rozhodnutí, která však znamenají uvolnění z předchozích svazujících závazků a možný krok do budoucna, byť s nejistotou a obavou.

Cyklus jedničky a ORV 11

Jde o rok, který je v podstatě shodný s ORV 2, jen síla mistrovského čísla 11 mu dodává větší a dramatičtější dynamiku. Vše může probíhat intenzivněji, prociťování je citlivější, časté je i hledání hlubokých hodnot jako je víra, Bůh, Vesmír apod. je časté setkávání s lidmi stejně naladěnými, kteří mohou nesmírně obohatit vnímání života, ale i ovlivnit a ztížit poznávání sebe sama.

Po skončení takového roku jedinec vidí svůj život a sebe a své vztahy niterněji a citlivěji a v daleko větších souvislostech, než po skončení jiných roků v devítileté vibraci.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Životní cesta v jednotlivých životních úsecích

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci