Co znamená, když chybí číslo v datu narození?

22.5.2010 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Z předcházejícího dílu Školy numerologie již víme, co znamenají jednotlivé číslice v datu narození. A rovněž, jak tato čísla správně zapsat do příslušných políček numerologické mřížky, abychom v ní pak mohli číst a zjistit vlastnosti i schopnosti toho, komu datum narození patří.

ČÍSLA

Je však nutné zdůraznit, že to, co vede k určitému typu chování, není samo číslo a ani způsob jeho zapsání do numerologické mřížky (o zapisování číslic do numerologické mřížky si můžete přečíst tady a potom také zde).

Číslice je pouze symbolickým vyjádřením určitého typu energie – vibrace – a jejích charakteristických projevů. Tyto charakteristické typy energií jsme získali při narození, tedy přesněji: v okamžiku, kdy jsme se poprvé nadechli.

A takové energetické vibrace nás doprovázejí celý život, jsou naší podstatou. Podle nich se projevujeme a konáme, jejich schopností přirozeně využíváme.

Číslo, které chybí = výzva!

Již v minulém díle Školy numerologie jsme si říkali, že datum narození nikdy neobsahuje všechny číslice, potřebné k úplnému zaplnění veškerých políček numerologické mřížky. Co tedy znamená, když číslo v datu narození chybí a jak je to v numerologické mřížce vlastně s prázdnými políčky, kde tak žádné číslo napsané není?

Tato číslicemi nezaplněná políčka jsou pro numerologa stejně důležitá jako zaplněná políčka. Dokonce se nad nimi raduje víc, než myslíte.

keltský horoskopKELTSKÝ
HOROSKOP

Nezaplněná políčka v numerologické mřížce velmi mnoho vypovídají o tom, jací jsme. Jak je to možné?

Pro numerologa není obtížné na toto odpovědět. Vždyť každý jistě někdy přemýšlel o tom, jestli ho může ovlivňovat také „něco“, co není, co chybí? Tak například mě právě teď ovlivňuje šálek dobrého čaje, na který mám chuť, ale není vedle mého počítače – prostě, chybí mi. To mě nutí vstát a jít si čaj uvařit.

Přesně tak je to i s nezaplněnými políčky v numerologické mřížce. Ano, to jsou naše výzvy a nevyužité možnosti! Prázdná políčka jsou jakýmsi motorem toho, co nás popohání a nutí stále hledat, přemýšlet, objevovat a konat. Zkrátka, nutí nás růst a vyzrávat, měnit se.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Když se nyní podíváme na mřížku „okem numerologa“, můžeme v ní uvidět nejen ty schopnosti, které již máme dány od narození, ale rovněž ty, které dány nemáme, i když je mít můžeme... pokud se budeme sami snažit.

Pochopitelně lze namítnout, jestli má nějakou výhodu ten, kdo svou mřížku data narození má číslicemi relativně hodně zaplněnou, oproti někomu, kdo ji má zaplněnou relativně málo.

Zkuste si napsat dvě mřížky – do první rozepsat například datum narození 24.8.1975 a do druhé třeba 11.11.2000. To je rozdíl, že? Má snad ten první člověk v životě méně problémů a musí překonávat méně úskalí, než ten druhý?

ČTENÍ Z RUKY

Otázkou je, zda vůbec lze někomu „závidět“ jeho datum narození? Ano i ne. Oč více je mu dáno různých číslic a oč méně má výzev z chybějících čísel, tím více má „práce“ s tím, jak to velké množství různorodé energie náležitě využít či usměrňovat. Takže se domnívám, že žádnému datu narození není co závidět.

Teď si tedy vezměte svoji numerologickou mřížku data narození. Všimněte si, která políčka jsou nezaplněná. A podívejte se, co chybějící čísla znamenají:

Chybějící jednička

O chybějící jedničce je možné mluvit teprve od roku 2000. Jednička se jako červená nit táhla celým předcházejícím tisíciletím, kdy byla stabilním inventářem každé numerologické mřížky.

Od roku 2000 má chybějící jednička významné postavení v numerologické mřížce zrozenců. A svou nepřítomností bude – znovu po tisíci letech – ovlivňovat podstatu psychiky.

ČAKRATAJEMSTVÍ KAMENŮ

JAK PŮSOBÍ NA ČAKRY

„Naši“ jedničku, na kterou jsme tak zvyklí, postrádají až děti narozené v roce s dvojkou na začátku. Znamená to, že schopnost prosazení vlastního Já u nich nebude tak silná, ale budou se teprve muset naučit pocity svého Já prosadit. Pochopení sebe sama budou mít zprostředkováno spíše přes reakce druhých.

Zkrátka, budou více žít pro druhé, budou smířlivější a vstřícnější (není to docela optimistické?).

Chybějící dvojka

Lidé, postrádající v datu narození dvojku, mají potíž podívat se na problematiku ze dvou stran, vidí většinou jen tu svoji „pravdu“.

Spoléhají více na rozumovou stránku myšlení. Musí se učit vnímat a chápat svou intuici.

Chybějící trojka

Komu chybí trojka, mívá potíže s efektivním využíváním mentální energie. Lidé bez trojek se například učí trochu jinak, než lidé s trojkami.

Mají spíše schopnost pro intuitivní sbírání informací, potřebují klidné a nerozptylující prostředí.

Nutnost přijímat informace zapojováním mentální energie může u takových jedinců vyvolat stres a neschopnost se cokoli naučit.

Mohou mít problémy se soustředěností nebo chápáním abstraktních pojmů.

Chybějící čtyřka

Čtyřka je číslo, které „drží při zemi“, a to i emocionální stránku osobnosti.

Absence čtyřky může způsobit problémy s finančními prostředky, hospodárností.

Je třeba se učit praktičnosti a vyrovnanosti, trpělivému zvládání každodenních činností.

Chybějící pětka

Bez pětky většinou chybí vytrvalost a důslednost k tomu, aby se započaté dílo dokončilo.

Takoví lidé si rozdělají mnoho věcí najednou. Je to jako by energie byly bez řádu.

Proto je vhodné učit se započaté aktivity dokončovat, mít realistické cíle, pracovat soustavněji, zapojovat do úsilí i vůli.

Chybějící šestka

Šestka je číslem harmoničnosti a lásky ke kráse a rodině. Proto mohou jedinci bez šestky mít většinou v dětství a dospívání obtíže s hledáním harmonie ve vztazích s blízkými.

Šestka ovlivňuje i paměť. Bez ní mívají lidé problém zapamatovat si detaily, mohou trpět nesoustředěností.

Měli by se učit systematičnosti a porozumění především v rodinných vztazích.

Chybějící sedmička

Sedmička je číslem životních zkoušek, zodpovědnosti a empatie a proto její absence vyvolává větší soustředěnost na sebe sama.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Barvy nemluví a přece jsou slyšet
Pro všední dny: Jak si udržet krásu
Třetí život máme všichni. A kdy?
Versailles má unikátní muzeum vůní

Pokud tedy sedmička chybí, tak takoví lidé jsou více zaměřeni na vlastní obavy a pocity, mají potíž být se sebou sami. Nedaří se jim poznat vlastní hranice.

Musí se učit rozhodnosti a vnímání potřeb druhých, zkušenostmi si vytyčovat své vlastní meze, ujasňovat si míru vlastní zodpovědnosti.

Chybějící osmička

Osmička je číslem logiky a intelektu. Avšak to neznamená, že když ji lidé nemají, tak jsou bez těchto vlastností.

Lidé bez osmičky jsou bezelstnější, upřímnější i citlivější vůči své osobě. Mívají silný hlas svědomí. Nechají se snáze vyvést z rovnováhy, netouží po moci.

Musí se učit především emocionální síle a vyrovnanosti v této oblasti.

kopretinaKVĚTINOVÝ
HOROSKOP

Chybějící devítka

Celé století devítka kralovala numerologickým mřížkám zrozenců dvacátého století (a kralovala spolu s jedničkou většině formulářů). Přinášela s sebou vztah k technickému myšlení a pokroku, hledání obecných pravd.

Vliv devítky skončil, ale není to tak, že zároveň končí vše, co s sebou devítka přináší. Jen se změní způsob náhledu a využívání všeho, co lidé tvoří. Analytické a odosobněné hledání absolutní pravdy se přesune na citlivější vnímání alternativ a cesty k sobě navzájem.

Na závěr si ještě shrňme, co jsme ve Škole numerologie již probrali: víme, co je numerologická mřížka a co v ní jednotlivá čísla znamenají, jaký význam mají číslice, obsažené v datu narození a tudíž zapsané v mřížce. Rovněž jsme odkryli, co znamenají čísla, která v datu narození nejsou a v mřížce tak chybějí.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

V příštím díle Školy numerologie se dostaneme ještě dál – podíváme se, jak v numerologické mřížce vznikají celé roviny čísel (tj. tři obsazená sousedící políčka). Dozvíme se, jak důležité to je i co významného to jednotlivým číslům přináší. A také, co znamená, když jsou některá čísla od ostatních izolována souvislým pásem prázdných políček.

Zkrátka – příště si začneme povídat o tom, k čemu se v numerologii používají číselné linie, tedy roviny.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Co znamená, když chybí číslo v datu narození?

RE: pro Andreu

4.10.2015   |   16:51   |   od: Šárka
Co vím, je to tak, že když se člověku objevují pořád stejná čísla, jsou to vzkazy od vyšší moci. Většina lidí tomu říká "andělská čísla", ale nejsou jen od andělů. Konkrétně trojky jsou vzkazy od nanebezvatých mistrů, tedy od lidí, kteří dosáhli takové úrovně, že se už nemusejí znovu narodit, ale věnují se pomoci nám tady na Zemi. Číslo 33 znamená vzkaz, že jsou připraveni pomáhat, stačí je o to poprosit. A pokud je člověk požádá, mohou jej vést na jeho duchovní cestě.

Chci radu

10.9.2011   |   21:09   |   od: Andrea
Chci radu. Chtěla bych vědět, co znamená číslo 33. Už dlouhá léta se mi objevuje a já na to nemohu přijít. Neví to někdo?
Zobrazeny poslední 2 příspěvky, celkový počet 2 příspěvky.
poslední příspěvek: 4. 10. 2015 16:51
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci