Kloboučník Philip Treacy byl hvězdou královské svatby v Londýně

30.4.2011 08:30   |   Styl
Tak, jako svět nedokáže pochopit Francouze a jejich žabí stehýnka, neumí patřičně ocenit britskou posedlost dámskými klobouky. Potvrdilo se to opět na včerejší královské svatbě v městě na Temži. Kloboučníci se skutečně předvedli!

klobouky

Mezi nejuznávanější designéry, který ve svém oboru náleží k veličinám jako Karl Lagerfeld nebo Versace, patří Philip Treacy (43). V jednom z jeho pozoruhodných modelů přišla na svatbu i ženichova sestřenice, vnučka královny Alžběty II. – princezna Beatrice z Yorku (na titulním snímku).

Pochopitelně, že se Philip Treacy, jenž má celebritami vyhledávaný ateliér v Londýně, se svými kreacemi výrazně zapojil do svatební parády. Jak jinak, když jeho služeb využívá prakticky celá královská rodina.


Designér Philip Treacy uprostřed svého království plného klobouků.

"Je to vzrušující práce, protože klobouky i svatby v sobě mají obrovské kouzlo a štěstí," říká designér Philip Treacy. Vždyť po zasnoubení prince Williama (28) a Catherine Middleton (29) – detailně jsme o něm psali tady – byli módní návrháři ze všech stran vyzýváni k originalitě svatebních kreací.

Philip Treacy: Klobouk tvář zkrášlí

Originalita Philipu Treacymu rozhodně nechybí. Je například autorem hojně diskutovaného modelu, který měla na svatbě Camilla Parker Bowles (63), když se před šesti lety vdávala za britského korunního prince Charlese (62).


Princ Charles a jeho druhá žena Camilla, vévodkyně z Cornwallu, v roce 2005.

Kreace z dílny Philipa Treacyho jsou do detailů promýšleny. Jak sám prozrazuje, některé zaberou "jen" mnoho hodin práce, ale jiné i celé týdny. Pochopitelně, že záleží na zákazníkovi, který se na tvorbě může podílet už jen tím, že přinese třeba malý náčrtek či vzorek látky.

Philip Treacy považuje klobouky za jakousi plastickou chirurgii, jelikož mohou znatelně ovlivnit proporce obličeje. "Když se s někým seznámíte, nejdříve ze všeho vždycky zaznamenáte tvář. Je to prostě část těla, jejíž zkrášlení se nejvíc vyplatí. A vhodně zvolený klobouk skutečně tvář zkrášlí," vysvětluje.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Inspirace při výběru partnera? Pohádky!
Kdo nežárlí, nemiluje? Jen mýtus!
Jdu na pivo, nevím kdy přijdu...

Designér Philip Treacy zkrátka nezapře školu Shirley Hex, která byla dvorní modistkou jak královny Alžběty II., tak její královské matky Alžběty i princezny Diany. Rovněž Shirley Hex smýšlí obdobně a výběr klobouku pokládá za zásadní. Dokládá to tvrzením, že správný klobouk může usnadnit a někdy dokonce zajistit tu správnou kariéru.


Volná kreace od Philipa Treacyho, kterou pár dní před královskou svatbou ohromil při nejslavnějším překážkovém dostihu světa – na Velké liverpoolské.

Jednoznačně největší úspěch

Podle světových médií, která včerejší královskou svatbu zaznamenávala, bylo jasno už v jejím průběhu – pokud jde o klobouky, jednoznačně největší úspěch měl Philip Treacy. Přinášíme jeho modely, jaké na obřadu ve Westminsterském opatství, v anglikánské katedrále svatého Petra, vzbudily takovou pozornost:


Trojice nejváženějších dam na svatbě (zleva): nevěstina matka Carole Middleton (56), ženichova babička královna Alžběta II. (85) a ženichova nevlastní matka vévodkyně Camilla z Cornwallu (63), která je druhou manželkou britského korunního prince Charlese.


Zasněná lady Helen Taylor (47), rozená Windsor, je sestřenicí královny Alžběty II. a patří tak do okruhu následníků britského trůnu.
Na snímku vpravo s kovově šedým "satelitem" je ženichova sestřenice Zara Phillips (29) – dcera královské princezny Anny a vnučka královny Alžběty II. Zara je úspěšná sportovkyně, mimo jiné mistryně světa v jezdectví z roku 2006.


Co to přistálo na urozené hlavě Její královské výsosti princezny Anny (60), ženichovy tety a jediné dcery královny Alžběty II...?
Na snímku vpravo – zkrášlena tmavou pozoruhodností – jakoby se tomu smála Sally Bercow (41), žena předsedy Dolní sněmovny Johna Bercowa.


Dramatický klobouk zvolila Sophie Winkleman (30). Tato britská herečka se provdala za lorda Fredericka Windsora. Jeho urozenými rodiči jsou princezna Michaela a princ Michael z Kentu, který je bratrancem královny Alžběty II.
Na snímku vpravo je v elektrizující modré Tara Palmer-Tomkinson (39), mediální hvězdička a modelka, která se několik let zviditelňovala v reality show Jsem celebrita, dostaň mě odsud! (I'm A Celebrity, Get Me Out Of Here!).


Zmíněná princezna Michaela z Kentu (66), matka lorda Fredericka Windsora, se narodila jako baronka Marie Christine von Reibnitz v lednu 1945 v Karlových Varech a je římskokatolického vyznání. Kvůli tomu její manžel – princ Michael z Kentu a bratranec královny Alžběty II. – v roce 1978, hned po jejich sňatku, pozbyl následnictví trůnu, a to podle platného britského zákona až z roku 1701.
Na snímku vpravo je advokátka Justine Thornton (41), partnerka předsedy Labouristické strany Edwarda Milibanda. V mládí byla úspěšnou herečkou.


Klobouk Miriam González Durántez (42), manželky vůdce britských liberálů a místopředsedy vlády Nicholase/Nicka Clegga, s nímž má tři děti, prozrazuje ihned její původ. Je Španělka a média nikdy neopomenou ocenit její vzhled.
Na snímku vpravo je Annabel Ballin (27), partnerka úspěšného britského žokeje Sama Waley-Cohena, který mimo jiné vyhrál také Velkou liverpoolskou.


Obří kočičí fousy zdobí šperkařku a designérku Claudii Bradby (37), manželku novináře Toma Bradbyho, který měl loni jako vůbec první možnost na britské televizní stanici ITV vyzpovídat prince Williama a Kate Middleton vzápětí poté, co bylo 16. listopadu oficiálně oznámeno jejich zasnoubení.
Na snímku vpravo je spisovatelka Frances Osborne (42), nejstarší dcera britského ministra zahraničí barona Davida Howella z Guildfordu.


Originálně poutaly pozornost ženichovy sestřenice, princezny z Yorku. Eugenie (21) a Beatrice (22), dcery prince Andrewa – druhorozeného syna královny Alžběty II.


Růžemi ozdobená hraběnka Sophie z Wessexu (46), která je ženou prince Edwarda – nejmladšího syna královny Alžběty II.
Na snímku vpravo je Marina Fogle (33), manželka populárního britského televizního baviče, dobrodruha a spisovatele Bena Fogleho.


Manželé Beckhamovi jako slavný pár. Britský fotbalista, sexidol a také model David (35) se při příjezdu na obřad vyznamenal svým faux pas, když si Řád britského impéria připnul na opačnou klopu, než je předepsáno. Poněkud tak "zastínil" manželku Victorii (37), zpěvačku a někdejší členku skupiny Spice Girls, která se na svatbu dostavila i přes vysoký stupeň těhotenství. S Davidem čeká čtvrté dítě, ke třem synům by se jí v červenci měla narodit holčička.

bri

Přečtěte si také

Diskuse: Kloboučník Philip Treacy byl hvězdou královské svatby v Londýně

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci