V Londýně chystají královskou supersvatbu prince Williama

16.11.2010 23:00   |   Společnost
Po vstupu královny Alžběty II. na Facebook minulý týden přišla dnes další velká zpráva z britské královské rodiny: Princ William (28) se zasnoubil s Catherine Middleton (28) a svatba bude příští rok!

William svatba

Z romantické dovolené v Keni se mladý pár vrátil se zprávou, která se pak dostala na první stránky novin i do čela televizních a rozhlasových relací.

"Princ z Walesu má to potěšení oznámit zásnuby prince Williama a slečny Catherine Middleton. Svatba bude na jaře nebo v létě 2011 v Londýně," uvádí se v oficiálním komuniké sekretariátu britského korunního prince Charlese (62), takto prince z Walesu a Williamova otce.

Jako zásnubní William dal Catherine/Kate zásnubní prsten svojí matky, princezny Diany. Nádherný šperk s osmnáctikarátovým safírem je osázený čtrnácti diamanty (na snímku).

Princezna Diana (†36), dostala tento prsten jako devatenáctiletá od prince Charlese při zásnubách v únoru 1981.

Babička Alžběta je nadšena

S Kate se William zasnoubil na říjnové dovolené v Keni. A hned po návratu do Londýna, ještě před nynějším zveřejněním otcova komuniké, si William o všem promluvil se svojí babičkou, královnou Alžbětou II. Ta jeho rozhodnutí, podle neoficiálních zdrojů, velmi uvítala. Je prý z této zprávy "absolutně nadšena".

William, starší syn následníka trůnu (bratr Henry/Harry je mladší o dva roky), se s Kate seznámil na univerzitě ve skotském St. Andrews. Oba na této prestižní škole studovali dějiny umění a bydleli i blízko sebe na koleji.

Snoubenci tvoří pár již osm let. Po svatbě se rozhodli žít v severním Walesu, kde princ William slouží u královského letectva.

Termín? Možná srpen, možná dříve

Podle prvních ohlasů bude sňatek Williama a Kate největší událostí od královské svatby Williamových rodičů Diany a Charlese v červenci 1981. Termín obřadu bude ještě upřesněn, ale již nyní se rojí zaručené zprávy.

Podle jedné z informací byl personál Westminsterského opatství kontaktován, aby připravil královskou svatbu ve druhém srpnovém týdnu. Ale dost možná, že to bude o pár měsíců dříve.

Kate pochází z měšťanské rodiny, její otec nyní podniká, ale býval leteckým dispečerem a matka letuškou. Chybí tedy modrá krev... Avšak britský tisk již psal o sblížení rodin obou nastávajících manželů, a předpokládá, že Kate již nic nebrání v tom, aby se stala princeznou.

irt

Přečtěte si také


Diskuse: V Londýně chystají královskou supersvatbu prince Williama

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci