Richard Müller a fotografický Enter

4.11.2010 00:00   |   Společnost
Richarda Müllera neznáme jen jako slovenského interpreta, který zpívá i české texty od Michala Horáčka. Kromě hudby se také věnuje fotografování a nyní mu vyšla už druhá publikace, která se jmenuje Enter.

Richard Mülle

V knize je výběr tří set snímků z celkových deseti tisíc fotografií, které pořídil na cestách po západní Evropě a USA, v drtivé většině svým digitálním fotoaparátem, což komentuje velmi stručně:

"Jako línému člověku mi to strašně vyhovuje," vysvětluje Richard Müller.

„Fotografujem, čo ma zaujme, čo má pre mňa nejaký výtvarný alebo informatívny náboj. Snažím sa mať bystré oko a originálny pohľad. Poďte sa pozrieť! Pozor! Som veľký fotograf. 198 cm,“ píše autor v úvodu.

Richard je světoobčan

Knihu podpořil také Müllerův přítel, světově uznávaný fotograf Jan Saudek, který do knihy vepsal nemalou poklonu:

„A tak nám tady předkládá úchvatnou fresku – a neváhám říci, že hudební podobenku Světa – a Ameriky především… Richard je světoobčan (a má jméno, které dobře zní v celém západním světě). Tenhle obrovský, přemýšlivý a bohužel i hypersensitivní muž se do toho vířivého Světa hodí znamenitě, do té přemíry barev, vůní, zvuků a tváří, co na prchavý okamžik zahlédneme a pak už nikdy víc – ale fotograf Müller je dokáže zachytit jednou provždy: památku, suvenir, vzpomínku.“

Müller-fotograf má tedy hotovo a dílo na pultech. Müller-zpěvák se naopak teprve chystá na koncertní turné s názvem Potichu Tour 2010.

"Jedná se o komorní divadelní turné, žádné sportovní haly. Chtěli bychom navodit co nejkrásnější a nejbližší atmosféru s publikem," přibližuje Richard Müller. V Česku ho uvidí 5. a 6. prosince Plzeň a Praha, dále 8. prosince Ostrava a o tři dny později Brno.

rav
Foto: richard.muller.sk

Přečtěte si také


Diskuse: Richard Müller a fotografický Enter

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci