David Koller točil v plamenech

12.10.2010 00:00   |   Společnost
VIDEO – Po čtyřech letech přichází David Koller s novým albem Teď a tady, které vyjde koncem listopadu. Jako předkrm nabídl na svých stránkách klip k písni Ty a já.

David Koller

„Já jsem chtěl trochu ukázat neomezené možnosti bubeníka. A soukromě mne, jako člověka hledajícího nové cesty, hodně zajímalo, jak zní hořící bicí souprava,“ říká k poněkud netradičnímu snímku David Koller.

Videoklip je volně ke stažení na Davidových oficiálních webových stránkách davidkoller.cz a bude nasazen v hudebních programech českých a slovenských televizí.

Po Avatarovi přichází Koller

Tvůrci pod vedením režiséra Martina Krejčího obrazovou podobu klipu natáčeli v květnu a v létě dokončovali v Londýně, ve společnosti Frame Store. Toto největší evropské studio už přes dvacet let vytváří animace a vizuální efekty pro nejrůznější projekty, včetně oscarového Avatara nebo filmy Souboj Titánů, Sherlock Holmes.

Video
David Koller – Ty a já

Na výrobě klipu s Davidem Kollerem spolupracovala také společnost The Mill, která je pro změnu podepsána například pod filmem Gladiator.

Osobně v ohni

Vizuální efekty dosáhly takové dokonalosti, že scéna uhoření je považována většinou diváků za počítačovou animaci. A to i přesto, že David Koller podstoupil náročnou kaskadérskou přípravu a účastnil se nebezpečné scény osobně.

„Klip jsme dělali pro radost, navzdory podmínkám a rozpočtu. Pokusil jsem se zachytit náš pocit ze současné situace v hudebním průmyslu, který pobízí tvůrce dělat věci odvážně, pro radost a nezištně...,“ vysvětluje režisér Martin Krejčí okolnosti vzniku nového videoklipu.

bri
Foto: davidkoller.cz

Přečtěte si také


Diskuse: David Koller točil v plamenech

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci