Ilona Csáková jubilantkou a patronkou matek

7.10.2010 00:00   |   Společnost
O Iloně Csákové nebylo přílliš slyšet, nicméně v posledních dnech je tomu naopak. Stala se patronkou Armády spásy a zdařilým koncertem oslavila svoje 40. narozeniny.

Csáková

Proč se vlastně zpěvačka rozhodla podpořit Armádu spásy a stala se patronkou pro azylové domy pro matky s dětmi?

Pomoc ženám v těžké situaci

„Vedl mě zájem podílet se na pomoci těm matkám, které svým dětem nemohou poskytnout domov a zázemí, jež ke svému šťastnému životu potřebují,“ odpovídá Ilona Csáková.

„Tím, že jsem sama matkou, mnohem intenzivněji vnímám potřebu pomoci ženám, které se ocitly v tíživé životní situaci a kterým právě pobyt v azylovém domě může na jistý čas pomoci překonat neradostný úděl osudu. Ráda se budu podílet na konkrétních projektech Armády spásy zaměřených právě na tuto problematiku.“

Azylové domy pro maminky s dětmi jsou určeny matkám s dětmi všech věkových kategorií, těhotným ženám, které se na příchod miminka teprve připravují, ale také maminkám, které toho času nemají svěřené dítě do své péče, protože mu nemohly zabezpečit bezpečné prostředí.


Ilona Csáková se synem Danielem.

Sv. Michal jako dárek

Staroměstský stánek kultury, někdejší kostel sv. Michala, si zabalila Ilona Csáková jako dárek ke svým čtyřicátinám. Výroční koncert odehrála se svojí někdejší kapelou, jako speciální gratulanti vystoupili Iloniny přátelé Petr Kolář a Bára Basiková.

"Celý život dělám práci, kterou miluju, na které jsem v podstatě závislá. Užila jsem si výsluní a občas i pády, ale nic bych nebrala zpátky. Všechno mělo být tak, jak se dělo, a kdyby se nedělo, tak bych tady dneska nestála," hodnotila svůj život zpěvačka, která urazila přes dvacet let cesty od Laury a jejích tygrů k muzikálové zpěvačce.

Samozřejmě zejména v poslední době je velmi spokojená i v osobním životě. Usadila se, s partnerem bydlí v Brně a vychovávají ročního syna. Jistě, jistě, přikyvuje nadšeně a ještě prozradila, že jedno tajné přání má. "Přáli bychom si ještě holčičku, Julinku," prozradila nakonec. A svatbu prý s přítelem Radkem Vonešem stihnou ještě před ní...

Přibude k jejím osmi řadovým albům ještě nějaké? "Chtěla bych vydat nové CD s novými původními písněmi. Když je čas, tak na tom pracuji. Ale přece jenom jsem čerstvá maminka, takže na to nemám moc času," posteskla si.

kol, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Ilona Csáková jubilantkou a patronkou matek

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci