Za krysu sto tisíc pokuty. Ale to se vyplatí!

9.2.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Sto tisíc korun (tři tisíce australských dolarů pokuty a dva a půl tisíce za soudní výlohy) zaplatí britská televizní společnost ITV. Soudu se nelíbilo, že v její soutěži účastníci zabili a snědli krysu. Stalo se to v reality show Jsem celebrita, dostaň mě odsud!

reality show Im a celebrity

Přesněji řečeno, podle rozsudku, krysa umírala minutu a půl poté, co byla propíchnuta nožem. A právě to jí způsobilo dlouhou trýznivou bolest.

Byl to protest

V populární reality show I'm A Celebrity, Get Me Out Of Here! – Jsem celebrita, dostaň mě odsud!, odehrávající se v australské buši, dali její účastníci svérázně najevo svůj nesouhlas. Informoval o tom list The Telegraph.

Pozdější vítěz, italský kuchař Gino D'Acampo (33, snímek vlevo) spolu s britským hercem Stuartem Manningem (30, snímek vpravo) na protest proti malému přídělu fazolí a rýže v průběhu soutěže snědli krysu.

Jaký máte úspěch v práci?

Přečtěte si ve svých dlaních
o úspěších i nezdarech v povolání

Na jejich počínání si stěžovala britská Královská společnost na ochranu zvířat proti týrání (RSPCA). Podle ní není možné v jakékoliv show zabíjet zvířata.

Všechna zvířata v australském státě Nový Jižní Wales jsou chráněna příslušným zákonem. „Kdyby byly okolnosti jiné a krysa zabita okamžitě, vůbec bychom o tom nehovořili," vysvětlil v televizi Sky News hlavní inspektor RSPCA David O'Shannessy.

Připomeňme, že v jednom z dílů této reality show vystupovala před dvěma roky také tenistka Martina Navrátilová. A podívejte se, co musela absolvovat:

Video
Tenistka Martina Navrátilová jako hrdinka reality show v australské divočině.

Už se to prý nestane

Společnost ITV se ústy svého mluvčího již omluvila za pochybení, které k incidentu se zabitím krysy vedlo.

„Uvědomili jsme si, že v Novém Jižním Walesu by mohlo být usmrcení krysy posuzováno jako porušení zákona či trestný čin. Uznáváme, že se vše mělo předem ověřit," řekl a dodal: „Bylo to opomenutí. Pečlivě jsme přezkoumali metody práce a přijali opatření, aby se toto v příštích dílech pořadu už nestalo."

Přesto se o této reality show hodně zmiňují v tisku i v televizním zpravodajství. Je otázkou, kolik prostředků by asi společnost ITV musela jinak nabídnout za tak rozsáhlou reklamu...

ČT: Seriál, který vrací čas

Osudy obyčejné české rodiny Dvořákových
od poloviny šedesátých let, přes srpen '68,
normalizaci, sametovou revoluci po dnešek

Britského pořadu Jsem celebrita, dostaň mě odsud! se pravidelně účastní více či méně populární osobnosti, které spolu se soutěžícími podstupují v australské buši různé zkoušky. Výhry pak zčásti putují na charitu. Nejpopulárnější jsou hrůzu nahánějící úkoly, při nichž se občas i televizním divákům zvedá žaludek.

boh, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Za krysu sto tisíc pokuty. Ale to se vyplatí!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci