Avatar překonal všechny rekordy

9.1.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Nejenže se Avatar zařadil mezi největší kasovní trháky všech dob, ale dnes již obsadil druhé místo hned za kralujícím Titanikem. Zároveň dosáhl nejrychleji ze všech svých souputníků hranice jedné miliardy dolarů.

Avatar

Autorem obou top snímků – Avataru i Titaniku – je slavný filmový režisér, James Cameronproducent a scénárista James Cameron (55), který se tak nyní pyšní hned dvěma tituly, jaké překonaly všechny dosavadní rekordy návštěvnosti.

Nový velkofilm Avatar se sci-fi tematikou již po celém světě vydělal 1,14 miliardy dolarů, a to za necelý měsíc od uvedení do kin!

Premiéru měl v americkém Hollywoodu loni v polovině prosince. Avatar porazil Pána prstenů: Návrat krále, který se doposud držel na druhém místě s výdělkem ve výši 1,11 miliardy dolarů.

Avatar se stal teprve pátým snímkem světa, co překonal hranici jedné miliardy vydělaných dolarů.

Dalším Cameronovým "trhákem všech dob" je Titanic, který utržil přes 1,8 miliardy dolarů.

Video

Tento modře laděný snímek, který v dubnu vyjde rovněž na DVD a na Blu-ray, dominuje na plátnech kin hned od své premiéry: stal se filmem, jaký v celé historii kinematografie nejrychleji překonal hranici jedné miliardy dolarů.

Doposud toto prvenství držel Temný rytíř Christophera Nolana – ten, po svém uvedení, dosáhl zmíněného milníku začátkem loňského roku.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Avatar překonal všechny rekordy

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci