Další Narnie na pompézním White Islandu

3.1.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Nádhernou kulisu pro třetí díl série Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka bude tvořit panenský ostrov u Nového Zélandu White Island.

Narnie

White Island leží v zátoce Bay of Plenty a vytvořil neopakovatelnou atmosféru pro pokračování Letopisů zfilmovaných na motivy dětských fantasy knih C. S. Lewise.

Plavba Jitřního poutníka

Šéf marketingu společnosti White Island Tours Patrick O'Sullivan uvedl, že natáčení, které se konalo bez filmového obsazení, proběhlo právě před loňskými Vánoci.

„Jel tam jen filmový štáb a nechali jsme s ním jednoho muže, aby dohlédl na to, že nikdo z nich nespadne do nějaké jámy," uvedl O'Sullivan. Hlavní natáčení filmu Plavba Jitřního poutníka, který vyjde rovněž na DVD a na Blu-ray, bylo zorganizováno do Austrálie.

Video

První film série Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň byl uveden do kin v roce 2005, druhý film s názvem Princ Kaspian následoval v květnu předloňského roku a poslední díl přijde do českých kin v prosinci tohoto roku.

Naváže na úspěšné díly?

Nadčasové dobrodružství z pera slavného spisovatele C. S. Lewise Letopisy Narnie se v českých kinech ve dvou dílech dočkalo úspěchu. Vypráví příběh čtyřech sourozenců – Lucinky, Edmunda, Zuzany a Petra – kterým se během hry na schovávanou ve venkovském sídle starého profesora podaří pomocí magické skříně dostat do jiného světa.

Narnie, v níž se ocitnou, se ukáže být okouzlující a mírumilovnou zemí obydlenou mluvícími zvířaty, skřítky, fauny, kentaury a obry, která je však díky prokletí zlé Bílé čarodějnice Jadisy odsouzena k věčné zimě. Děti se pod vedením vznešeného a tajemného panovníka, lva Aslana, odhodlají mocné čarodějnici postavit, aby dokázaly ledové kouzlo zlomit a osvobodit tak říši navždy.

Video

Ve druhém díle – Letopisy Narnie: Princ Kaspian, odkud je i ukázka bitvy – se sourozenci vracejí do velmi odlišné země, než jakou na konci jejich minulého dobrodružství opustili.

Zemi tam vládne železnou rukou zlý král Miraz a narnijská bájná stvoření a mluvící zvířata se ukrývají. Sourozenci, povolaní zpět z válkou sužované Anglie, se musejí pokusit o záchranu mírumilovných narnijských obyvatel a pomoci zpátky na trůn jeho náležitému dědici, mladému princi Kaspianovi.

ŽenyproŽeny.cz, ko

Přečtěte si také


Diskuse: Další Narnie na pompézním White Islandu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci