Legendární Sanitka bude pokračovat

21.1.2010 14:00   |   TV a FILM
VIDEO – Seriál Sanitka, který se právě s velkým úspěchem a diváckým ohlasem opět vysílá na obrazovkách České televize, se v dohledné době dočká svého pokračování.

Hanzlík, Sanitka

Česká televize podle slov tiskového mluvčího Ladislava Štichy vyhoví přání řady diváků, kteří si o ně píší. Autor původní Sanitky, scenárista a dramatik Jiří Hubač, dlouho odmítal poskytnout autorská práva k dalším dílům seriálu. Nakonec s podmínkou, že autorská práva převede pouze na svého syna Ivana, k dohodě došlo.

„Sanitka II se bude odehrávat v současnosti a podkladem pro dramatické ztvárnění jsou z valné většiny skutečné případy z každodenní praxe pražské záchranné služby. S řadou postav z původní Sanitky se diváci setkají i v nových dílech, v nichž budou rozvíjeny jak jejich profesní tak privátní osudy," říká Ivan Hubač.

Video

Jedenáctidílný televizní seriál Sanitka natočil režisér Jiří Adamec podle scénáře Jiřího Hubače před čtvrtstoletím. První díl s titulní písní Můj čas, kterou s textem Zdeňka Borovce nazpívali Hana Zagorová, Stanislav Hložek a Petr Kotvald, se na obrazovkách objevil 25. ledna 1984.

Osudy doktora Vojtěcha Jandery (Jaromír Hanzlík) a celé pražské záchranky od 50. do 70. let lákaly diváky před pětadvaceti lety stejně jako dnes. Díky hereckým výkonům, povedenému scénáři i dobové atmosféře.

rav, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Česká televize

Přečtěte si také


Diskuse: Legendární Sanitka bude pokračovat

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci