Mrštní, přítulní a upovídaní Marťánci

23.5.2010 00:00   |   Zvířata - KOČIČÍ SERIÁL
Při pohledu na fotografie si možná řeknete, že na Zemi právě přistáli Marťani, nebo že by snad rovnou E.T. mimozemšťan?

sfinx

„Bylo to před čtyřmi lety, kdy mi bratr poslal e-mailem článek o sphynxech, bezsrstých kočkách. Do té doby jsem ani netušila, že taková stvoření vůbec chovatelka Hošťálkováexistují. Moje první reakce byla: Ježkovyvoči, to je ale hnusný…,“ upřímně se nám svěřila Tatiana Hošťálková (na snímku vpravo), chovatelka bezsrstých koček z Přeštic.

Sphynx se skutečně výrazně odlišuje od ostatních kočičích plemen. A přestože vypadají úplně holé, jejich těla jsou pokryta jemnými chloupky, jeden až dva milimetry dlouhými.

O bezsrsté kočky je nutné pravidelně pečovat a koupat, abychom odstranili jejich pot.

Adam je skvělý

Prvního nahatého krasavce – sphynxe Adama, podle rodokmenu Beni di Dato – si Tatiana Hošťálková pořídila hned následující rok, v říjnu 2007.

Splnila si tak k narozeninám svůj sen. Tehdy se ani nezabývala myšlenkou, že by z ní nakonec snad byla chovatelka těchto pozoruhodných koček. Ale stalo se!

„Adam mně zcela nadchnul. Je úplně jiný než kočky, jaké jsem do té doby poznala. Kontaktní, upovídaný, zvědavý, s obrovskou škálou zvuků a projevů, jimiž se dorozumívá. Pořád je nalepený na svém člověku jako přísavka, s horkým nahatým tělem, které tak rád přitiskne na lidskou kůži. A je to moc hřejivé a příjemné. Říkám mu Lásko moje nahatá,“ vypráví s úsměvem chovatelka.

Když začal manžel říkat, že Adam je pořád u ní a on by také rád nějakého kocourka, bylo rozhodnuto. Za pár měsíců po Adamovi se rodina začala poohlížet po další kočce.

Klaudík je devon-rex

Druhý kočičí klučina není sphynx, ale devon-rex jménem Claudius. Na rozdíl od naháčů má Klaudík nádherně zvlněný kožíšek, který je velmi příjemný na omak a zároveň velmi praktický a nenáročný na péči.

Kožíšek devon-rexe nelíná, tudíž vás nikde po bytě a ani na oblečení nepřekvapí svými chloupky. Údržba kožíšku je jednoduchá – stačí pohlazení, nekartáčuje se. Kartáčem by se nádherně vlnkovaná srst mohla poničit.

devon_rex
Devon-rex, kotě

Adam přijal Klaudíka s rezervou. Dlouho ho pouze pozoroval, než ho vzal na milost. Devon-rex je totiž rasa úplně jiná, neuvěřitelná povaha. Nebojácný, rychlý jako blesk, akční, vynalézavý. Proto mu říkají také i „Lotrando“, že vymýšlí všelijaké rošťárny. Ve vztahu k cizím lidem je naprosto ostražitý, k členům Hošťálkovic rodiny neuvěřitelně mazlivý.

„Ono je Klaudíka vůbec všude plno. Někdy máme pocit, že je tady Klaudíků hned několik. Všechno musí sledovat, všude musí být. Čím víc jsem jeho povahu poznávala, tím víc jsem do tohoto plemena byla zblázněna. A když se mi jednoho dne chovatelka paní Ivana zeptala, jestli bych ke Klaudíkovi nechtěla ještě holčičku, ani jsem nezaváhala,“ přiznává Tatiana Hošťálková.

Modrooká Olivia Scarface

Za kočičí holčičkou se tedy Hošťálkovi předloni vydali opět do Hustopečí a odvezli si odtud domů něžnou malou krásku Olivií Scarface. Nový přírůstek už "prvorozený" Adam neřešil vůbec – zřejmě dospěl k závěru, že dvě kočky na hraní budou lepší než jedna...

DALŠÍ DÍLY SERIÁLU O KOČKÁCH

Mývalí kočkopes, který umí i aportovat Pes u veterináře
Norka, šelmička ze skandinávských lesů
Chcete britku nebo siamku?
Burmila – kráska se smaragdovýma očima
Mňoukající plyšový medvídek
Chováme kočku: Doma či venku
Malý levhart ve vašem pokoji
Pořídit si Mícu, anebo šlechtičnu?
Skotka, milá číča nápadně připomíná sovu

A to si už mysleli, že Hošťálkovic „kočičí smečka“ je tím kompletní. Omyl. Loni v létě přivezl soused z lesa namísto hub plný košík koťátek, které tam kdosi pohodil. Na zahradě je vysypal na zem – dvě kočičky a dva kocourky.

Koťátka se ale mezi plaňkami plotu dostala až na zahradu Hošťálkových. A co se nestalo? Labradorka Arina k nim přišla, očichala je, olízala a nechala je po sobě lézt. Byla to legrace pozorovat ji, jak se pečlivě stará o mňoukající droboť. Nešlo odolat, takže dva kocourci tady našli nový domov.

Peterbald trio

Od loňského roku je navíc v rodině Hošťálkových ještě jeden pozoruhodný kočičí přírůstek. „Nedaleko od nás bydlí dlouholetá chovatelka siamských a orientálních koček paní Jana Babická. Dozvěděla jsem se, že si pořídila peterbalda – nové bezsrsté plemeno z Ruska. Tak jsem se k ní doslova vnutila na návštěvu,“ říká Tatiana Hošťálková.

peterbaldPeterbald je plemeno dosud málo rozšířené, protože bylo vyšlechtěno teprve nedávno. Jedná se o elegantní kočku s dlouhým tělem a štíhlýma nohama. Povahu mají peterbaldi velmi přátelskou, hlasitou a náročnou na pozornost jako žádné jiné plemeno.

„To jsem ještě netušila, že za pár měsíců bude jedno z koťat doopravdy moje. Dnes už mám trio – kromě tohoto kluka i dvě holčičky. Nejdříve jsem si pořídila Lucinku a posléze dostala od chovatelky ze Slovenska i její mámu Šántí,“ dodává Tatiana Hošťálková, která peterbaldy považuje za jedinečné plemeno.

Snoubí se v něm vznešenost orientální kočky s elegancí donského sphynxe. Je to kočka, která lásku potřebuje, ale dokáže ji i vracet a dokonce víc, než toho jsou schopni někteří lidé.

Srstnatí jedinci se koupat nemusejí, bezsrsté většinou postačí otírat vlhčenými ubrousky jako miminka. Peterbaldi nejsou náchylní ani na prochlazení, postačí jim běžná provozní teplota domácnosti. Je jim ale třeba častěji čistit uši a vytírat oči od rosolovitých ospalků – především těm bezsrstým.

mw

Přečtěte si také

Diskuse: Mrštní, přítulní a upovídaní Marťánci

lotto wining spell

26.5.2023   |   18:54   |   od: David Yax
i won the lottery and then people kept on asking me how did i do it, well yea there is a little secrete you all never knew about, i was able to win the 80.000.000 lottery with the help of Dr Dominion lottery winning spell, he gave me number to play and instructed me when to play the lottery and i did as he instructed, my dear friends getting rich is never by luck it's something we all have to work for, people have been playing same lottery for years now and have never won, we need to be on the right track to get what we want i am saying this here because i want the best for everyone, you can't win the lottery just like that you need to know exactly what to do, what to play and when to play this is a truth that no one will never tell you, if you want to win or know what i am talking about just reach out to Dr Dominion here:

Email: dominionlottospelltemple@gmail.com
website: https://dominionlottospell.wixsite.com/dr-domin
WhatsApp or call :+12059642462

love spells

9.2.2023   |   11:06   |   od: noor
I had lost hope until I found Prof. Nuhu . I had a relationship with a married man for 9 eight years and he wasn't getting a divorce because he didn't want to leave his children.

He couldn't live without me and was excited just to hear me on the phone. He forgot all his fears about his children. He couldn't even touch his EX-wife. Thank you, thank you, thank you. I LOVE YOU WhatsApp: +27685029687 https://www.onlinelovespells4you.com/

Ann

31.1.2023   |   16:33   |   od: Ann
I am very happy, I am here to share my testimonies with the general public about what this man called Dr Adodo has just done for me , this man has just brought back my lost Ex husband to me with his great spell, i was married to this man called Steven we were together for a long time and we loved our self's but when i was unable to give he a child for 2 years he left me and told me he can't continue anymore then i was now looking for ways to get him back until a friend of mine told me about this man and gave his contact email (dradodojattotemple@yahoo.com) then you won't believe this when i contacted this man on my problems he prepared this spell cast and bring my lost husband back, and after a month i miss my month and go for a test and the result stated am pregnant am happy today am a mother of a baby girl, thank you once again the great Dr Adodo for what you have done for me, if you are out there passing through this same kind of problems you can contact he today on his mail ( dradodojattotemple@yahoo.com) on his Whatspp +18144484537 and he will also help you as well

http://www.africanspellscaster.co.za.

23.6.2022   |   14:39   |   od: Linda
I am so proud and happy to be here to share this remarkable testimony, wonderful and extraordinary, I just can't believe now my ex-husband is here with me begging for all his wrong doings, telling me how empty he felt all the while he was away, he left me and caused me so pain after a divorce that occurred 7 months ago. And this whole miracle happened immediately after I contacted Abdul Basser for help, I am the happiest woman in the whole world today i would say' having him again by my side. It is a miracle for me and my family and eternal pleasure and merriment. I am so happy now and I do not know how much to express my gratitude and appreciation to Abdul Basser. I would strongly recommend him if you need immediate help as it is guaranteed. Email him today / basserabdul59@gmail.com or via WhatsApp: +27717403094 or visit his website at http://www.africanspellscaster.co.za.
Yours Linda.

http://www.africanancientspells.com

23.6.2022   |   14:38   |   od: Franco
I just want to say Thank You to everyone who supported me through the years. My name is Manuel Franco, 24, New Berlin Wisconsin. My story of how I won the Powerball lottery of $768.4M is a bit of a tale. I have been playing Powerball tickets for 6 years now since I turned 18. I bought my first ticket on my 18 birthday. I was feeling very lucky that day because I had contacted Prof Ibrahim to help me with the winning Powerball numbers. I really had that great great feeling that I looked at the camera wanting to wink at it. I only did a tiny part of it and trusted him. He gave me the numbers after I played a couple other tickets along with it for $10. I checked my ticket after the winnings came online and saw the numbers were correct including the Power play. I screamed for about 10 minutes because it felt like a dream. I had won $768.4M. This happened in April, 2021. You can check my winning testimony with the lottery officials just with my name search. Thank you Prof Ibrahim. Well, his email profibrahim98@gmail.com,Tel: +27785149508 /
http://www.africanancientspells.com
Zobrazeno posledních 5 příspěvků, celkový počet 6 příspěvků.
poslední příspěvek: 26. 5. 2023 18:54
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci