Hubněte s nestárnoucí Meryl Streep

3.2.2010 00:00   |   Společnost
Čím je starší, tím je půvabnější. A populárnější. Přitom, kdyby všechny herečky byly jako ona, bulvární novináři by chodili žebrotou. Plachá, nenápadná žena, vzorná matka, skromná a uzavřená. Taková je – bože, už? – šedesátiletá nesnesitelná šéfka z filmu Ďábel nosí Pradu. Meryl Streep.

Meryl Streep

"Jsem obyčejná ženská, která má ráda svého muže a své děti. A nemám žádná tajemství. Nemám, co bych na sebe prozradila," dušuje se Meryl Streep.

Asi má pravdu. Protože za celou její slavnou divadelní i filmovou kariéru se na ni neprovalila ani ta nejmenší špatnost.

Diváci jí věří. Ať už v kladných rolích, zrovna tak jako v záporné úloze ďábelské šéfky nebo paní Kramerové ve filmovém dramatu po boku Dustina Hoffmana. Ostatně, můžete si ji připomenout na trojkolekci DVD Meryl Streep s filmy Mamma Mia! / Vzpomínky na Afriku / Smrt jí sluší, která vyjde letos v listopadu.

Křivý nos? No, a co?

Se svou vizáží si Meryl Streep příliš starostí nedělá. Od narození má sice vychýlenou nosní přepážku, ale odmítá s tím cokoliv dělat. Režiséři se proto snaží vyhýbat přímým záběrům zblízka na její tvář z určitého úhlu.

Pozornost jistě zaslouží i nebývale kategorická tvrzení Meryl Streep o tom, jak nesnáší cvičení a ani vrásky ji nijak netrápí.

 Seriál HUBNĚTE S...

Geri Halliwell Kylie Minogue
Madonnou Britney Spears
Kate Winslet Angelinou & spol.
Jennifer Aniston Salmou Hayek

"Nikdy v životě jsem se necítila jako desetiletá nebo šestnáctiletá. Bylo mi vlastně vždycky už čtyřicet, proto jsem se ve své kůži ocitla, až když jsem tohoto věku skutečně dosáhla," vysvětluje Meryl Streep svůj vyrovnaný postoj k přibývajícím létům.

Delikatesa: brambory s máslem

Diety prý nedrží. Přesto Meryl Streep všechny šokovala, když si při návštěvě České republiky objednala ve vyhlášené pražské restauraci pouze polévku a brambory s máslem!

Málokdo tehdy tušil, že herečka tímto dodržovala zásady svého běžného stravování. Nepotřebuje prý brambory k tomu, aby hubla, ale aby se cítila dobře.

Meryl Streep tvrdí, že bramborová dieta navíc dokáže člověka, který má s postavou problémy, připravit až o půl kilogramu denně. Samotné brambory neobsahují žádný tuk, zato však skoro všechny nejdůležitější minerály a stopové prvky.

Bramborová dieta má odvodňující účinky a zlepšuje trávení. Proto s ní lze hubnout a přitom být bez hladu i získat spoustu energie.

BRAMBORY

Bramborová dieta Meryl Streep

Provensálské brambory

150 g na plátky nakrájených vařených brambor dáme do pekáčku, okořeníme, osolíme a promícháme s 25 dkg míchané zeleninové směsi. Zalijeme 50 ml zeleninového vývaru a posypeme polévkovou lžicí nastrouhaného parmazánu. Pečeme 10 minut v troubě.

Švýcarské zapékané brambory

Orestujeme 15 dkg nakrájených žampionů, smícháme s 15 dkg nakrájených vařených brambor a dáme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a zalijeme 100 ml zeleninového vývaru. Navrch položíme dva plátky sýra a posypeme polévkovou lžicí strouhanky. Pečeme 10 minut v troubě.

Zapečené brambory s lososem

Do na plátky nakrájených 15 dkg vařených brambor přidáme 15 dkg vařené cukety a vše vložíme do zapékací misky. Okořeníme, zalijeme 100 ml vývaru (zeleninový nebo rybí) a poklademe kousky vařeného lososa. Pečeme přikryté v troubě 15 minut.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Pošlete dál: Nejlepších 50 bouračů tuku
Triky, jak se rychle vylepšit
Hubnutí: největší bludy a pravdy

Pikantní brambory

15 dkg na kostičky nakrájených vařených brambor smícháme s 15 dkg jemně nastrouhaného celeru a jednou nadrobno nakrájenou cibulkou. Okořeníme a přidáme 25 g rozdrobené nivy. Zalijeme netučnou smetanou (dvě polévkové lžíce) a dáme péct na 15 minut.

Brambory nasladko

Na plátky nakrájených 15 dkg vařených brambor smícháme s předem namočenými rozinkami a mandlovými plátky (každého dvě polévkové lžíce). Dáme do zapékací misky, ochutíme skořicí a mletým zázvorem. Zalijeme malým kelímkem zakysané smetany. Posypeme jednou polévkovou lžící strouhanky nebo ovesných vloček a 10 minut pečeme.

Alsaské brambory

Do pečící formy rozložíme 15 dkg na plátky nakrájených vařených brambor, poklademe 15 dkg kysaného zelí, okořeníme a zalijeme 1/8 litru masového vývaru. Pečeme v troubě 15 minut.

Zapečené brambory s květákem

15 dkg na plátky nakrájených vařených brambor a 15 dkg vařeného květáku okořeníme a zalijeme směsí z jednoho žloutku, čajové lžičky oleje, čajové lžičky kari a 100 ml vývaru z květáku. Posypeme jednou polévkovou lžicí strouhanky a pečeme 10 minut v troubě.

Brambory po italsku

Jednu nadrobno nakrájenou šalotku okořeníme a promícháme s 15 dkg na plátky nakrájených vařených brambor a polévkovou lžící kapari. Dáme do pečící formy a zalijeme směsí z jednoho žloutku, malého kelímku bílého jogurtu a jedné čajové lžičky škrobové moučky. Pečeme 5 až 10 minut v troubě.

ron

Přečtěte si také


Diskuse: Hubněte s nestárnoucí Meryl Streep

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci