HOROSKOP SPECIÁL: Peníze a práce v roce 2019

31.12.2018 00:00   |   Ezoterika - ROČNÍ HOROSKOP
O tom, jak v roce 2019 budeme úspěšní v zaměstnání či podnikání si podrobně probereme v posledním speciálu k Velkému horoskopu portálu ŽenyproŽeny. Co mají jednotlivá znamení zvěrokruhu čekat v práci a jak reagovat, aby se jim zúročila v solidní satisfakci?

speciál peníze

Základní část - Velký horoskop portálu ŽenyproŽeny: Co nás čeká v roce 2019 - najdete ZDE.

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

Do práce naskočíte hned po příchodu z novoročních oslav a hlavu od pracovního stolu pozvednete až s prvním jarním měsícem. Sice si úplně nebudete jisti, kam se máte vrtnout a kde jsou vaše priority, ale klidně navažte na své předchozí aktivity.

Hlavně by vás mělo být vidět. Po oddychovém období, v němž si určitě královsky oslavíte své narozeniny, se rychle vraťte do náročného pracovního tempa a do června rozhodně nezahálejte.

Sice vám první polovina roku nepřinese velké výhry, ale co se týká peněz, můžete s nimi dobře zahýbat a leccos ušetřit a leckde si i přilepšit. Také byste měli lépe zabezpečit své úspory a zhodnotit je v dobrých investicích.

Léto se postará o to, aby vaše konto poněkud prořídlo, a to nejen kvůli skvělé dovolené, ale můžete i špatně investovat.

Od podzimu se nenechte strhnout k nepředloženým výdajům, jinak vám hrozí velké ztráty. V práci se vám ale s druhou polovinou roku začne dařit víc a konečně dosáhnete i plnění vašich vlastních plánů.

Nedejte se odstrašit určitým propadem v říjnu a listopadu, a dál si budujte své pozice. Nebudete na to sami, dočkáte se nečekané pomoci od vlivných osob, které chtějí ocenit váš novátorský přístup a neotřelý pohled na svět.

BÝK (21. 4. – 21. 5.).

Čeká vás sice rok plný práce, na jehož konci se mnohým podaří vybudovat životní dílo, ale také i rok plný odměn a bonusů. Asi největším z nich bude setkávání s novými lidmi, kteří vás budou profesně inspirovat, a s nimiž navážete nejprve pracovní a posléze i osobní vztahy.

Pohlídejte si ale, aby se vám takový vztah nevymkl z rukou a vy jste nepodlehli flirtu na pracovišti. Toto veřejné tajemství by se totiž dostalo až k vám domů a řádně by zkomplikovalo vaši slibně se rozvíjející kariéru.

Nové možnosti, kam se můžete posunout se objeví hned od začátku roku a s větší či menší přízní Štěstěny se proklopýtáte celým rokem. Přijímací řízení, zkoušky budete hravě zvládat, máte šanci dostat se na vysněnou školu.

Nejvíc byste si měli od práce odpočinout v létě a nabrat novou energii do dalších výzev.

Ani finanční stránka vás letos ničím špatným nezaskočí. Pokud budete dobře hospodařit, nepropadnete fantasmagorickým představám o rychlém zbohatnutí, kvůli čemuž byste mohli udělat nepochopitelná rozhodnutí, nebudete půjčovat peníze na věčnou oplátku, budete mít dost peněz na všechny své záměry.

A ty mohou být i velkolepější než obvykle. Můžete si dokonce pořídit nové bydlení, investovat do rekonstrukce a pořád vám poplyne do vaší peněženky dost příjmů na to, aby váš záchranný polštář byl dostatečný.

BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)

Vaší největší pracovní zbraní je bystrý intelekt a komunikativní schopnosti. Nejinak budete této hřivny využívat i letos.

Háček je v tom, že někteří lidé kolem vás se mohou cítit vaším přístupem ohroženi. Ujasněte si, jestli jim vadíte svými schopnostmi nebo tím, že spíš jen vršíte slova (byť často k věci a moudrá) a něco zase jen slibujete.

Jestli je to tak, pak je načase přistoupit k realizaci plánů nebo odejít jinam, kde od vás nebudou očekávat akci. Že to sebou přináší i pro vás důležité poznání sebe sama a svých hranic, je víc než dobře.

Naštěstí budete stále schopni nakazit druhé svým nadšením a zápalem pro věc. Půjdou za vámi a vy je neodhánějte od sebe, protože potřebujete spolupracovat. Na osamostatnění se ještě není vhodná doba.

Spíš se učte, věnujte do vzdělávání a vylepšování svých dovedností hodně času i peněz. Ještě stále je pro vás doba růstu.

Celý rok si hlídejte svá vydání a rozhodně volte dlouhodobé investice před krátkodobými výdaji na svá potěšení, která budou letos zavánět luxusem.

Měli byste své příjmy založit na více zdrojích, což naštěstí pro vaši blíženeckou povahu nebude zas tak obtížné. Oceníte to ve chvíli, kdy pochopíte, že ne všichni jsou ochotni zaplatit za vaši práci.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Braňte se tomu, aby se váš rozbouřený citový život promítl do vaší práce. Hrozí vám nesoustředěnost s fatálními důsledky jako jsou chyby a zapomnětlivost!

Přitom se budete točit v kole snových kariérních šancí. Vneste do života disciplínu a řád, vytyčte strategie. Na této trochu lopotné cestě potkáte řadu nových lidí, s kterými se budete navzájem inspirovat. Můžete si dovolit i určitou míru risku.

Jste-li nespokojeni ve svém zaměstnání, furiantsky práskněte dveřmi a hledejte nové místo. Nejen, že ho najdete, ale o hodně si polepšíte.

Totéž platí o těch odvážnějších, kteří si dokonce založí vlastní firmu, aby nemuseli dělat to, co je těší, s lidmi, které to nebaví. Ze své finanční situace si nedělejte těžkou hlavu. Zbytečně sice neutrácejte, ale vězte, že v tomto roce si zakládáte na úspěch v delším horizontu.

A to něco stojí. Dejte si pozor, abyste bez rozmyslu někomu nepůjčili peníze nebo se nevrhli do neprověřených investic. Takový risk by už byl přes čáru.

Druhá polovina roku vám svými přísuny financí začne ukazovat, že se skutečně blýská na lepší časy. Základem vašeho úspěchu jsou především vaše letošní skvělé nápady, nicméně musí být dobře skloubeny s realitou.

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Práce vám bude přinášet radost a s tím půjde ruku v ruce i kariérní postup. Začnete také sklízet odměnu za předchozí úsilí, kterého si konečně všimnou na těch správných místech.

Klidně se rozpomeňte na své ambice a oprašte staré ideály! Navíc do všeho zapojte skvělou kreativitu, zručnost a vaše steré dovednosti. Nebudete mít konkurenty.

Přesto nezapomeňte na pokoru a své spolupracovníky neznevažujte. Buďte nápomocní slabším, jejich slabost může být jen dočasná. Vaše laskavost a spolupráce se vám zakrátko vyplatí.

Jestliže se chcete vrhnout do podnikání, buďte odvážní a smělí a spoléhejte především na sebe. S postupujícím rokem se začne situace v pracovní oblasti mnohdy komplikovat, připravte se na překonávání překážek. Přesto i v tomto období se vyskytnou skvělé nabídky polepšit si. Takové příležitosti nezahazujte!

Volte ale jen ty nabídky, v nichž můžete ještě růst dál, učit se novému a zároveň jde o práci, která vás baví a těší. Neberte práci jen pro peníze! O ty totiž nebudete mít nouzi.

Můžete si tedy dovolit nejen nezbytné výdaje na svou parádu, potřebné cestování, ale i na vylepšení bydlení. Pokud si uděláte rozumný plán zejména na druhou polovinu roku, budete mít i bohaté Vánoce.

kopretinaKVĚTINOVÝ
HOROSKOP

PANNA (23. 7. – 22. 8.)

Nerozhodnete-li se pro zdolávání kariérních vrcholů, uděláte nejspíš dobře. Raději v první polovině roku dostatečně stabilizujte svou pozici.

Víc, než jindy se setkáte s menším oceněním, než byste za svou dobře odvedenou práci čekali. Dokonce počítejte s tím, že pokud jste něco v minulosti zanedbali, teď to na vás vyskočí ze skříně.

Ale ani to by vás nemělo ani zastavit, ani vám snížit sebevědomí. Vše bude kompenzované zajímavými příležitostmi, takřka spadlými z nebe. Při nich uplatníte celou svou šíři talentu a zaujmete ty správné lidi na těch správných místech a máte šanci ve svém oboru vyniknout.

Pro většinu vašich pracovních aktivit tohoto roku platí rada, kooperovat s druhými. Vyplatí se vám to spíš než solitérní jednání. Víc hlav totiž víc ví a víc očí vidí.

Jestliže budete uzavírat důležité smlouvy, investovat, soudit se, vždy mějte vše dobře připravené, rozmyšlené, a hlavně zkonzultované s odborníky. Jedině tak se vyhnete fatálním ztrátám a mylným rozhodnutím.

Půjčky byste si brát neměli a ani jinak neriskujte. Dejte si jasný limit na pomoc svým blízkým a ten dodržte, abyste se do potíží nedostali vy sami.

VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

Celý rok se ponese v kariérním duchu. Máte šanci konečně dosáhnout na své vytoužené cíle. I když vám to přinese mnohá úskalí a zejména při jednání s úřady se můžete setsakramentsky zapotit, nepolevte.

Respektujte smlouvy a termíny, sami tento respekt od druhých vyžadujte. Pak se vám vaše aktivity budou slibně rozvíjet. Skvěle uplatněte svůj komunikační a mediátorský talent.

Může se vám dokonce podařit své odpůrce získat na svou stranu, z nepřátel si udělat spojence a objevit mnoho nových prospěšných kontaktů. Občas se budete divit, kde všude se vám otevřou dveře. Rozhodně odhoďte své váhovské přešlapování na místě a takových příležitostí se chopte.

Dopředu si ale ujasněte, kam chcete směřovat, protože pak se snáz zorientujete v řadě nabídek, neskočíte hned po té první. V souvislosti s rozšiřujícími se možnostmi prosazení pochopíte, že musíte i vy rozšiřovat své obzory.

Nebraňte se zahraničním služebním cestám, veletrhům, kurzům ani delšímu studiu. Protože budete hodně pracovat, budete i hodně vydělávat a nemusíte úzkostně obracet každou korunu.

Dokonce byste neměli šetřit na některých výdajích jako je třeba vzdělávání a cestování či rekonstrukce bydlení.

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Šance dělat jen to, co vás opravdu těší a baví nadmíru vzrůstají. Posunete se ve své kariéře k větší samostatnosti a zodpovědnosti. Chce to ale disciplínu, důslednost a také úklid ve starých nedodělcích.

O náplni své práce se raďte se svým srdcem, ale hlavu rozhodně nevynechejte. Kývnete-li na činnost, která zavání jen „musem“ a penězi, připravujete si peklo.

Zejména na jaře a v létě vám nesoustředěnost a špatný odhad mohou připravit nejednu horkou chvilku. Současně s tím naslouchejte i své kreativitě a dejte prostor své fantazii.

Sami budete překvapeni, jak vaše umělecky zabarvené aktivity mohou posunout vaši kariéru zajímavým směrem. Nemusí z toho zatím být nic finančně závratného, ale co vy víte, jak to v budoucnu zúročíte?

Jestliže máte politické ambice, rozhodně je nenechte zapadnout. Dokonce můžete počítat s podporou zajímavých lidí. Dobré je naslouchat a nemyslet si, že už všechno víte a znáte.

Zejména v létě by váš nepokorný přístup mohl pokazit důvěru, které jste u druhých dosáhli.

Finance vám nemusí dělat těžkou hlavu. Změnil se váš vztah k nim, umíte je vhodně využít, víte i jak je vydělat, zbavíte se špatných úvěrů a dluhů. Celoroční saldo bude tak pro vás příznivé.

TAJEMSTVÍ KAMENŮ

Pro zdraví i peníze
Moc křišťálu
Jak a čím působí
Suiseki – střežený poklad
Posvátné megality
Jak působí na čakry

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

Nejlépe uděláte, když budete pokračovat dál ve svých započatých projektech, abyste konečně mohli začít sklízet, co jste zaseli. Podaří se vám dořešit některé zapeklitosti, s nimiž jste si nevěděli doposud rady.

Nejprve vše půjde poněkud ztuha, ale s druhou polovinou roku se věci dají do pohybu daleko víc. Nicméně v jarních měsících se vám díky vašim komunikačním dovednostem leckde otevřou zajímavé dveře a vy rozšíříte své vlivové působení.

Přesto byste neměli usilovat o zcela zásadní změny ve své kariéře, ale budovat to, co jste v předchozích letech dobře založili. Opatrní byste měli být na své finance.

Neprohloupíte, když si budete šetřit na horší časy, doladíte svá pojištění, dobře zainvestujete, abyste své peníze zmnožili, staré dluhy se vám podaří poplatit a nové si nedělejte. Lehkomyslnost se vám v tomto směru rozhodně nevyplatí.

Přesto se nemusíte příliš hroutit, když se objeví nějaké nečekané výdaje. Nouzí rozhodně trpět nebudete. To však neznamená, že se nebudete muset ohánět.

Abyste dokázali udržet krok s novými trendy, budete i vy muset podstoupit nějaké kurzy, zlepšit své dovednosti a tím si i zvýšit svou konkurenceschopnost.

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

K úspěchu se budete muset letos prokousat nelehkými situacemi a také značným úsilím. Přesto tento rok patří k těm úspěšnějším, a na jeho konci se sami podivíte, jak moc.

Kolem vás mohou proběhnout neopakovatelné šance, které nenechte odplynout. Co se vám ale vyplatí v jakémkoli pracovním procesu a postavení, je spolupráce.

Naslouchejte zkušeným, nepodlehněte pocitu, že jen vy víte vše nejlíp. Na vaše aktivity se nabalí další noví lidé a vy se budete otevírat novým světům, do kterých vás oni nechají nahlédnout.

Obohacujte se i vlastním studiem a zlepšujte své dovednosti. Jestliže narazíte na překážku, nepropadněte derealizaci.

Uvědomte si, že pracujete nadmíru, a proto si dovolte občas vypnout, relaxovat, naberte sil a zase hurá do práce! Zejména prázdninové měsíce vezměte doslova užijte si volna!

Dobrá organizace práce a jasně vymezený prostor pro odpočinek by měl být pro vás zejména letos základem. Dobře uděláte, když překontrolujete všechny dlouhodobé smlouvy, splatíte dluhy či budete trvat na vrácení půjček.

Jednání s úřady nezanedbejte, pohyb peněz si dobře kontrolujte. Nic obtížného vám ale nehrozí, dokonce na podzim můžete výhodně investovat.

keltský horoskop

KELTSKÝ
HOROSKOP

VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

Start do nového roku bude ohromující! Nejenže v sobě pocítíte potenciál překonávat nemožné, ale také pracovní nabídky či možnosti budou nadmíru zajímavé.

Disponujete skvělými nápady a sebedůvěrou. Hleďte tohoto krátkého období využít a kujte železo, dokud je žhavé. S jarem přijdou komplikace, stagnace.

Neberte ji jako nečinné přešlapování na místě, ale snažte se dořešit všechny resty, zkontrolujte svá vydání a obzvlášť si dejte pozor na to, co podepisujete, jak propracovaná podáváte daňová hlášení. Zkrátka si pojistěte vše, čeho jste dosáhli.

Budete překvapeni, jak důležité toto období bude, protože vám odkryje vaše nedostatky, o kterých jste neměli ani tuchy. K vašemu nenaladění přispěje i to, že se v práci setkáte s arogancí a neústupností, což pocítíte jako útok na svou svobodu a schopnosti.

Raději si vezměte dovolenou a vyhněte se čelním střetům. Vsaďte na toleranci a nadhled. Finance si hlídejte a zbytečně neutrácejte. Budete mít sice zvyšující se příjem, ale také i občas nečekaná vydání.

Nicméně byste měli na sebe pamatovat a investovat do své image. To je vaše největší reklama a spolu s vaším charismatem i obchodní značka.

RYBY (21. 2. – 20. 3.)

Práce budete mít nad hlavu. Ale pozor, ne vše bude zalito sluncem! Vzestupu vaší originality si leckdo povšimne, a proto se mohou nabídky a zajímavé příležitosti jen hrnout.

Ani nestačíte po rybičkovsku o sobě pochybovat, jak vás to v táhne do víru úspěchu. Jenže pokud podlehnete emoční bouři, začne to být na vašem profesním výkonu vidět a naopak.

Vaše lásky mohou skomírat na tom, jak moc budete chtít kariérně povyrůst. Také vás může ohrozit váš idealismus a přehánění vlastních sil a potenciálu. Ne že byste mu nevěřili, ale jaksi nebudete umět odhadnout realitu.

Je také možné, že začnete jezdit pracovně do zahraničí, možná svou kariéru spojíte s nově nalezeným partnerem, nebo pro sebe objevíte nový druh pracovní činnosti či podnikání, do kterého se cele položíte.

Každopádně ze starých modelů uvažování a práce nezůstane kámen na kameni. Připravujete se na růst a prosperitu. I díky tomu budete mít dost finančních prostředků na poplacení svých závazků a dorovnání dluhů.

Zpočátku roku si také můžete trochu pohrát s osudem a vsadit si. Později ale už nic takového neriskujte. Obzvlášť konec roku hrozí ztrátou, pokud se nebudete chovat hospodárně a s rozmyslem.

Jana Tamchynová

• • •

Ve třetím SPECIÁLU si přiblížíme, co jak bude lidem, narozeným v jednotlivých obdobích, sloužit zdraví.


Diskuse: HOROSKOP SPECIÁL: Peníze a práce v roce 2019

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci